Žene pomjeraju planine – Međunarodni dan planina 11. decembar

Međunarodni dan planina obilježava se svake godine 11. decembra, kako bi se podigla svijest o važnosti planina za život, istakle mogućnosti i ograničenja u razvoju planina. Takođe, ima za cilj da podstakne organizacije, koje mogu donijeti pozitivne promjene u životima i djelatnostima ljudi koji žive u planinskim krajevima i njihovoj okolini.

„Žene pomjeraju planine“ tema je ovogodišnjeg Međunarodnog dana planina 11. decembra.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kao organizacija koja postoji već pune 72. godine, Planinarski savez Crne Gore se ponosi činjenicom da je prva predsjednica bila žena, narodni heroj Vukica Mićunović.  Danas, od oko 650 planinara, prijavljenih u članstvu klubova za 2022. godinu, skoro polovinu članova čine žene.

Sa pravom se možemo ponositi brojnim postignućima žena, koje daju značajan doprinos u organizacijskom radu Saveza i radu unutar klubova. Mnoge od njih su uspješni planinski vodiči i svojim iskustvom iz različitih oblasti znanja i vještina u planinama, pospješuju razvoj planinskih predjela.

Planinarski savez Crne Gore će svojim kapacitetima  zajedno sa planinarkama i planinarima i dalje raditi na širenju svijesti o značaju planina, njihovog potencijala i razvoja za cjelokupno društvo.


Warning: qtranxf_excludeUntranslatedPostComments(): Argument #2 ($q) must be passed by reference, value given in /home/pscgtkst/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *