X Bjelasica Winter Adventure Race

Planinarski klub “Visokogorci Crne Gore”, u nedjelju, 3. marta 2024. godine, organizuje jubilarni 10. po redu bjelasički maraton – Bjelasica Winter Adventure Race.

Bjelasica Winter Adventure Race prvo je takmičenje ove vrste u Crnoj Gori, jedinstveno u regionu i sjajan izazov za iskusne takmičare, ali i za rekreativce i porodice. Uz to je i jedinstvena prilika da u uzbudljivoj trci upoznate ljepote Bjelasice.

Takmičenje je podijeljeno u dvije kategorije: takmičarsku i revijalnu.

Takmičarska trka odvija se na stazi dužine oko 20 km sa kontrolnim tačakama. Takmičari moraju biti fizički spremni i posjedovati iskustvo i vještinu snalaženja na nepoznatom terenu u zimskim uslovima, a staza se može proći na krpljama, kao i na turno ili nordijskim skijama.

Revijalna (porodična) trka sjajna je prilika za porodice i sve one koji nemaju iskustva, a žele da dožive planinu u zimskim uslovima. Dužina staze je oko 8 km i prati šumski put što navigaciju čini jednostavnom. Za ovu kategoriju nisu potrebni iskustvo i napredne vještine.

Pravo učešća u trci imaju sve punoljetne, zdrave i fizički sposobne osobe. Svaki takmičar učestvuje na sopstvenu odgovornost. Osobe mlađe od 18 godina moraju biti u pratnji starije osobe ili vodiča na stazi, obavezno uz saglasnost roditelja.

INFORMACIJE O TAKMIČENJU:

KADA: Nedjelja 3. mart 2024;
GDJE: Ski centar Kolašin 1600;
DISCIPLINE: krplje, turno skije, nordijske skije;
KATEGORIJA: muškarci i žene;
DUŽINA TAKMIČARSKE STAZE: oko 18 km (staza je identična prošlogodišnjoj)
https://www.wikiloc.com/trail-running-trails/6th-winter-adventure-race-bjelasicki-maraton-2020-47170281 ;
DUŽINA PORODIČNE STAZE: 8 km;
KOTIZACIJA ZA TAKMIČARE: 20 €;

NAGRADE: medalje za tri prva mjesta u svim disciplinama i kategorijama, pehari za pobjednike i učesničke medalje za sve takmičare;

NAPOMENA: Svaki takmičar ima jedno bezalkoholno piće za ozvježenje u ugistiteljskom objektu skijališta “Kolašin 1600”, kao i u restoranu “Planinar” u Kolašinu, po završetku trke.

Manifestacija “Bjelasica Winter Adventure Race” je podržana od strane Minisrarstva sporta i mladih i Planinarskog saveza Crne Gore.


Warning: qtranxf_excludeUntranslatedPostComments(): Argument #2 ($q) must be passed by reference, value given in /home/pscgtkst/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *