Izborna Skupština Planinarskog saveza Republike Srpske održana u Prijedoru – Priznanje predsjedniku PSCG Draganu Bulatoviću

Predsjednik PSCG prof. dr Dragan Bulatović prisustvovao je u  Prijedoru,  15. maja 2021.godine, Izbornoj skupštini Planinarskog saveza Republike Srpske i tom prilikom mu je uručeno Priznanje za saradnju i doprinos razvoju planinarstva. Na sjednici je izabrano novo rukovodstvo PS Republike Srpske.  Funkciju predsjednika će i u narednom mandatu obavljati dosadašnji predsjednik Ljubiša Aramanda, dok je dosadašnji potpredsjednik Radoje Vojvodić izabran za predsjednika Nadzornog odbora. Novi potpredsjednik PSRS je Milan Vujović iz Gacka. Izabran je novi Upravni odbor i Vijeće časti, dok će funkciju predsjednika Skupštine i u narednom mandatu obavljati Rajko Lekanić.

Na sjednici su usvojeni izvještaji o radu za prethodnu godinu, kao i Plan i program rada za 2021.  PSRS je, kako je konstatovano na Skupštini, u prethodnom periodu ostvario impresivne rezultate u pogledu omasovljenja članstva, ali i na polju razvoja i unapređenja planinarske infrastrukture. Podižu se novi i obnavljaju postojeći planinarski domovi širom Republike Srpske, uređuju se planinarske staze i ferate, organizuju se takmičenja i druge planinarske manifestacije, školuju se  planinarski vodiči…

Skupština je bila prilika da se dodijele nagrade i priznanja zaslužnim ekipama i  pojedincima. Priznanja za saradnju i doprinos razvoju planinarstva dodijeljena su predsjedniku našeg Saveza  Draganu Bulatoviću i predsjedniku Planinarskog saveza Srbije Isu Planiću.

Predsjednik Bulatović je u pozdravnom obraćanju planinarima Republike Srpske prenio  pozdrave crnogorskih planinarki i planinara  i poželio im uspjeh u daljem radu. Zahvalio se na dosadašnjoj saradnji, čestitao novom rukovodstvu i istakao, između ostalog,  da naše saveze i države povezuje mnogo toga zajedničkog, a prije svega prekrasne planine koje čine najljepši dio Dinarida. Nepohodnost daljeg povezivanja i jačanja međusobne saradnje PSRS i PSCG su davno prepoznali, a 2017. godine i zvanično formalizovali Ugovorom o saradnji.

„Naša je iskrena želja, a siguran sam da je i vi dijelite, da se ubuduće češće srijećemo i družimo na Kozari i Bjelasici, na Magliću i Durmitoru, na Romaniji i Maganiku, na Leotaru i Orjenu i drugim našim i vašim prekrasnim planinama“ zaključio je Bulatović i pozvao predstavnike PSRS u uzvratnu posjetu  Crnoj Gori prilikom proslave 70 godina od osnivanja Planinarskog saveza Crne Gore.

Pored predsjednika PSCG,  Izbornoj skuštini PSRS  je prisustvovao i predsjednik Opštine Kolašin Milosav Bato Bulatović. Njih dvojica su, takođe, bili gosti gradonačelnika Danijela Pavlovića na proslavi Dana grada Prijedora koja je održana 16.maja. Oni su prisustvovali Svečanoj akademiji upriličenoj tim povodom u gradskom Pozorištu. Takođe su prisustvovali prijemu koje je organizovao gradonačelnik Pavlović  za delegacije prijateljskih i bratskih opština i gradova Kikinde, Inđije, Velenja i Kolašina. Zajedno sa ostalim delegacijama položili su vijenac na spomenik partizanskim borcima poginulim prilikom oslobođenja Prijedora 1942.godine.

 

 

 

 

 


Warning: qtranxf_excludeUntranslatedPostComments(): Argument #2 ($q) must be passed by reference, value given in /home/pscgtkst/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *