GENERALNA SKUPŠTINA EVROPSKE UNIJE PLANINARSKIH ASOCIJACIJA EUMA – Predsjednik PSCG Dragan Bulatović izabran za auditora

 

U Briselu je 10. novembra 2018.godine, u zgradi Evropskog olimpijskog komiteta, održana Generalna skupština Evropske unije planinarskih asocijacija-EUMA. Skupština je usvojila Godišnji izvještaj o radu i Finansijski izvještaj. Takođe usvojena je Vizija, Misija i planovi za budućnost, kao i program rada i budžet za 2019.godinu.

Predsjednik Planinarskog saveza Crne Gore prof. dr Dragan Bulatović izabran je za auditora. U skladu sa Statutom, EUMA ima dva auditora, a njihov zadatak je monitoring tekućeg poslovanja i kontrola finansijskog menadžmenta. Za drugog auditora izabran je Arthur Ceuleers iz CMBEL (Penjačka i planinari Belgije).

Balkanska planinarska unija BMU je primljena za pridruženog člana EUMA. Sledeća Generalna skupština biće održana na Kipru početkom novembra 2019.godine.

Dan uoči Generalne skupštine, u  petak, 9.novembra  u Konferencijskom centru Albert Borschette, održan je EU Workshop  „The Mountain Dimension of Coperation“. Tokom jednodnevnog seminara, koji je okupio predstavnike EU institucija, Interreg programa i predstavnika civilnog društva je raspravljano o politikama, projektima i upravljanju u vezi sa razvojem planinskih područja u Evropskoj Uniji.


Warning: qtranxf_excludeUntranslatedPostComments(): Argument #2 ($q) must be passed by reference, value given in /home/pscgtkst/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *