SENIORI CRNE GORE ZLATNI NA BALKANSKOM ŠAMPIONATU U PLANINARSKOJ ORIJENTACIJI

Na Balkanskom šampionatu u planinarskoj orijentaciji BMUMOC 2023, ekipa seniora Crne Gore je osvojila prvo mjesto. U sastavu zlatne ekipe su bili Marko Blečić, Tamara i Vasilije Vujović.

Drugo i treće mjesto su pripali ekipama iz Srbije.

 

U veteranskoj kategoriji, Srbija je osvojila prvo, Slovenija drugo, a Srbija se našla i na trećem mjestu.

U kategoriji pionira, sve tri ekipe Srbije su zauzele prva tri mjesta, dok je u juniorskoj kategoriji prvo i drugo mjesto pripalo ekipama Srbije, dok je treće mjesto osvojila ekipa iz Slovenije.

Reprezentativci Srbije su pobijedili u generalnom plasmanu država i tako po treći put zaredom postali šampioni Balkana, dok se reprezentacija Crne Gore, zbog malog broja takmičara, pozicionirala na 4. mjestu.

Pored zlatne trojke seniora Marka Blečića, Tamare i Vasilija Vujovića, u sastavu reprezentacije Crne Gore su bili i Đorđije Vujičić, Dragutin Vujović, Dušan Vujić, Vuk Šestović, Olivera Božanović, Jelena Milutin, Dunja Kovačević, Anđela Kilibarda, Petar Knežević i Andrija Radojević.

Balkansko prvenstvo je okupilo 132 takmičara iz pet balkanskih država koji su nastupali u 31 ekipi raspoređeni u 4 starosne kategorije. Najbrojnija reprezentacija na takmičenju bila je Slovenija.

Takmičari su tokom dva dana imali zadatak da savladaju noćnu i dnevnu trku te da rešavaju planinarske testove.

Šampionat je održan od 29. septembra do 1. oktobra 2023. na Zlatiboru, pod pokroviteljstvom Balkanske planinarske unije, u organizaciji Planinarskog saveza Srbije i Planinarskog kluba „Tornik“, te uz svesrdnu podršku Opštine Čajetina i Turističke organizacije Zlatibor.

 


Warning: qtranxf_excludeUntranslatedPostComments(): Argument #2 ($q) must be passed by reference, value given in /home/pscgtkst/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *