SASTANAK IZVRŠNOG ODBORA BMU Ovčar Banja 21-22-februar 2020 Srbija

Sastanak je održan u objektu „DOM“ u Ovčar Banji.

Prisustvovali su:

Mr Martin Šolar, predsjednik, Planinska saveza Slovenije
Prof. dr Dragan Bulatović, generalni sekretar, Planinarski savez Crne Gore
Prof.dr Jovica Ugrinovski, Makedonska federacija planinskih sportova
Andrej Ivošev, član, Planinarski savez Srbije
Katica Garoska Acevska, glavna urednica  BMU Magazina
Odsutni: Ermin Lipović, član, Planinarski savez BiH

U fokusu sastanka bila je priprema za predstojeću Generalnu skupštinu Balkanske planinarske unije koja će se održati u Pragu – Češka, u terminu 29-30.maj 2020.godine.

Donesene su sledeće ključne odluke i zaključci:

  • Neophodno je da članice BMU ubuduće više koriste prostor BMU Magazina za objavljivanje najvažnijih manifestacija i aktivnosti, što može biti dobra promocija na međunarodnom planu. Istraživanje je pokazalo da ovu stranicu posjećuje mnogo manje ljudi iz zemalja članica BMU nego iz Evrope i ostatka svijeta.
  • Balkansko prvenstvo u planinarskoj orijentaciji BMUMOC 2020 održaće se od 2. do 4. oktobra na Vučju u Crnoj Gori. Dragan Bulatović je upoznao članove IO sa dosadašnjim pripremama za ovo važno takmičenje.
  • Članovi IO su razmatrali činjenicu da BMU ekspedecije u zadnjih nekoliko godina nijesu realizovane. Konstatovano je da je neophodno redizajnirati BMU ekspedicije i zakazivati ih godinu dana unaprijed. Biće predloženo Skupštini da se ekspedicije fokusiraju na planine Balkanskog poluostrva.
  • Omladinski kamp BMU  takođe treba redizajnirati. Andrej Ivošev će koordinirati sa predsjednicima komisija za mlade svih nacionalnih saveza, oko održavanja zejedničkog sastanka prije Skupštine BMU, u maju ove godine.
  • BMU će organizovati nagradni Foto konkurs sa tematikom „Planine Balkana“. Javni konkur će pripremiti Jovica Ugrinovski i Martin Šolar i isti će biti objavljen u BMU magazinu prije Generalne skupštine BMU.
  • Skayrunning komisija. Generalnoj skupštini će biti predloženo da se formira Komisija za planinsko trčanje, kako bi se u budućnosti stvorili uslovi za održavanje prvenstva BMU u planinskom trčanju.
  • Planinarski savez Srbije i Planinarski savez Crne Gore treba da predlože svoje članove za Uređivački odbor BMU Magazina.

Predsjednik Martin Šolar je upoznao  prisutne sa preliminarnim programom Godušnje skupštine BMU koja će se održati od 29-31.maja u Pragu u Češkoj. Tih dana će se u Pragu održati i Generalna skupština Evropske unije planinarskih asocijacija EUMA. Takođe, predsjednik Šolar je predložio da se Skupština BMU za  2021. godinu  održi u Sloveniji.


Warning: qtranxf_excludeUntranslatedPostComments(): Argument #2 ($q) must be passed by reference, value given in /home/pscgtkst/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *