Rezultati nagradnog konkursa za kratku priču

Planinarski savez Crne Gore i Planinarske novine, su objavili nagradni konkurs za kratku priču. Na konkursu je učestvovala ukupno 21 priča, koje su pod šifrom, upućene žiriju na razmatranje.

Žiri u sastavu: književnik Janko Vujisić – predsjednik, dr. sci Mirko Jakovljević – profesor, književnik i novinar urednik i  Radomir Perišić – publicista, novinar urednik, je odlučio sledeće:

I nagrada (150€): pripala je rukopisu pod šifrom „Bukumiri 1984“, autora Nemanje Popovića, iz Crne Gore

II nagrada (100€): pripala je rukopisu pod šifrom „Zborišta“, autorke Jelene Gošović Perović, iz Crne Gore

III nagrada (50€): pripala je rukopisu „Planina pogleda“, autorke Biljane Kojić, iz Crne Gore

Žiri je pohvalio rukopise pod šifrom: „Priča iz Potarja“ autorke Sonje Živaljević,  „Planinska“ autorke Vere Đerković i „Gorštak“ autorke Mirsade Šabotić i predložio Redakciji „Planinarskih novina“ da ih objavi.

Po mišljenju žirija, većina priča ispunjava književno-teorijske kriterijume za žanr kratke priče. Nagrađene i pohvaljene priče odlikuje literalni stil, višeslojnost percepcije i ljubav prema ljepoti planina i izazovima planinarenja. Žiri je mišljenja da bi objavljivanje prispjelih rukopisa u zbirci kratkih priča pod naslovom „Planina u oku i srcu“, bila značajan doprinos umjetničkoj valorizaciji ljepota crnogorskih planina.

Nagrade za najbolje tri priče, ćemo uručiti u okviru „Planinskog festivala“, koji će se održati od 26. do 28. juna 2020. godine „Za Vratlom“, na Subri.

Zahvaljujemo svim učesnicima Konkursa i čestitamo nagrađenima.


Warning: qtranxf_excludeUntranslatedPostComments(): Argument #2 ($q) must be passed by reference, value given in /home/pscgtkst/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *