Realizacija IV zimskog uspona na Ljubišnju

Četvrti zimski, sada već tradicionalni uspon, klub vojnih planinara “Kapetan” je uspješno organizovao i realizovao na planini Ljubišnji. Uspon je realizovan pravcem Zečki lager – Jezerac – Dernečište 2238 mnv – najveći vrh na Ljubišnji.
Uspon je realizovan 10. marta 2018. godine, a na njemu je učešće uzelo oko 30 planinara iz nekoliko planinarskih klubova iz Crne Gore.
Pored članova kluba vojnih planinara “Kapetan”, na pohodu su učestvovali i ljubitelji planina iz službe zaštite i spašavanja Pljevlja, NVU Jezerac, turističke organizacije Pljevlja, AUDOR X3M club, Mirko Šćepanović iz Kolašina, bjelopoljski planinari Slavko Mrdak, Gordana Rakonjac, Mićo Baltić i članovi drugih klubova iz Crne Gore.
Manifestacija je ispunila sva očekivanja organizatora. Ni veliki snijeg nije spriječio sve one koji su imali želju da, neko po prvi put, a neko već više puta do sada, se popnu na najveći vrh Ljubišnje. I jedni i drugi sa neskrivenim adrenalinom što su tog dana donijeli odluku da budu baš tu.
Neko je svoj put olakšavao na skijama, a neko na krpljama, gazeći negdje namete, negdje mokri, a negdje zaleđeni snijeg.
Ali nije bilo razmišljanja da li ići do vrha ili odustati. Uostalom odluka je za sve pala kada su se odlučili da krenu iz Pljevalja. Na vrhu dan kakav su i očekivali. Jak vjetar, magla, snijeg, mraz. Ali za sve dan za pamćenje. Vrijeme koje nije dozvoljavalo preveliko zadržavanje. Kratko fotografisanje, predah za topli napitak, a onda organizovano nazad do Jezerca.
Na Jezercu, u planinarskom domu, grupa pravi pauzu kako bi se osvježili, ručali, sabrali utiske i napravili plan za povratak. Da ručak bude ukusan i na zadovoljstvo svih, pobrinuli su se iskusni kuvari – planinari, bez kojih kompletan užitak ne bi bio kompletan.

Ovom prilikom klub, još jednom, želi da se zahvali svim učesnicima pohoda, kao i onima koji su pomogli organizaciju manifestacije.
Ne sumnjamo da će manifestacija dobijati i na brojnosti i kvalitetu u narednom periodu.

Klub vojnih planinara „KAPETAN“


Warning: qtranxf_excludeUntranslatedPostComments(): Argument #2 ($q) must be passed by reference, value given in /home/pscgtkst/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *