Razgovor sa ministrom ekonomskog razvoja i turizma Goranom Đurovićem

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović razgovarao je, u ponedjeljak 11.07.2022.godine, sa delegacijom Planinarskog saveza Crne Gore koju su pored predsjednika prof. dr Dragana Bulatovića činili predsjednik Skupštine  saveza mr Luka Mitrović i načelnik Komisije za planinske staze Pavle Bandović. Tema sastanka je bila uređenje i održavanje nacionalne mreže planinskih staza.

Predsjednik Bulatović je u predstavio  ministru  dosadašnju saradnju PSCG i Ministarstva i  upoznao ga  sa problemima koji u poslednjih par godina tu saradnju opterećuju, što izaziva nezadovoljstvo planinarskih  klubova i cjelokupnog članstva, te negativno utiče na održavanje Nacionalne mreže planinskih staza i turističku ponudu kada su u pitanju outdoor aktivnosti. Problemi su za vrijeme 42. Vlade  kulminirali  nepovjerenjem, neuvažavanjem i neispunjavanjem zakonskih obaveza od strane  ministarstva prema našem savezu, pa čak i miješanjem u unutrašnje stvari saveza. U cilju, prevazilaženja navedenih problema, nastavka i unapređenja dosadašnje poslovne saradnje, zasnovane na Zakonu o planinskim stazama, i potrebe podizanja kvaliteta uređenja i održavanja planinarskih staza, predstavnici Planinarskog saveza su tražili od ministra Đurovića da što prije odobri  isplatu II tranše ugovorenih sredstava za tekuće održavanje staza za 2021.godinu, da stavi van snage nezakonito donesen Pravilnik o izmjenama pravilnika o uslovima, načinu i postupku izbora domaćina za održavanje planinskih staza („Službeni list Crne Gore“, broj 117/21), te da Ministarstvo da  saglasnost na Plana radova i troškova za 2022.godinu, kako bi se stvorili potrebni uslovi za sprovođenje daljih procedura i što je moguće skorije izvođenje radova na stazama.

Ministar Đurović je izrazio razumijevanje za iznesene probleme i želju da se što prije rješavaju. Obećao je isplatu II tranše ugovorenih sredstava za 2021.godinu i što skorije usaglašavanja Plana radova i troškova za 2022. Takođe je dogovoreno da Planinarski savez i Ministarstvo  dalje unapređuju i produbljuju međusobnu saradnju, a sve eventualne probleme rješavaju u međusobnoj komunikaciji uz puno povjerenje i uvažavanje.


Warning: qtranxf_excludeUntranslatedPostComments(): Argument #2 ($q) must be passed by reference, value given in /home/pscgtkst/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *