Pun mjesec i bića narodnih priča zagolicala maštu

U nedelju veče u okolini Kamenog, u hercegnovskom zaleđu, održan je po treći put događaj “Nad Bokom po mjesečini”, u okviru koga su organizatori, Agencija za razvoj i zaštitu Orjena i MZ Kameno-Žlijebi, u jednom događaju spojili noćnu šetnju, istorijske priče, gastronomiju, a na kraju i prezentaciju posvećenu mjesecu i fantastičnim bićima našeg zaleđa. Da bi ugođaj bio potpun, u porti Crkve Sv. Jovana goste su dočekali članovi Viteškog društva Sv. Stefan sa bakljama u rukama, stvorivši atmosferu za pamćenje.

Preko osamdeset okupljenih, podijeljenih u 3 manje grupe, a predvođeni vodičima iz Agencije za razvoj i zaštitu Orjena, odnosno planinarskog kluba “Subra”, prvo su obišli pod sjajem izlazećeg mjeseca 3 okolna vidikovca-isturene tačke sa perfektnim pogledom na ulaz u Boku Kotorsku, a koja su ujedno memorijalna mjesta koja nas vraćaju u vremena njihove vojne upotrebe. Srećom, Tajno brdo, Gručalica i šira zona Šiloboda, danas su isključivo atrakcije aktivnog turizma zaleđa.

Po povratku na Kameno, učesnici su isprobali domaće kamenske priganice, ali i one iz Jokine kužine, namjenski pravljene da se uklope u jezovitu temu prezentacije: “Fantastična bića hercegnovskog zaleđa, mjesec i mjesečina”, koju je pripremila Agencija za razvoj i zaštitu Orjena, a ozvučenje obezbijedila “Cicak akustika”.

Još jednom se pokazalo da blisko okruženje Herceg Novog takođe može biti atraktivna pozornica različitih dešavanja, a najbolja potvrda je preko 80 učesnika, među kojima je bilo i turista, kao i stranih državljani koji su uživali u raznolikom programu. U događaju je, između ostalih, učesvovala i Turistička organizacija Herceg Novog, koja se postarala za dodatno afirmisanje dešavanja preko angažovanja stranih blogera-učesnika u III izdanju “Nad Bokom po mjesečini”.


Warning: qtranxf_excludeUntranslatedPostComments(): Argument #2 ($q) must be passed by reference, value given in /home/pscgtkst/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *