Proslavljeno 85 godina PK „Subra“ iz Herceg Novog

Proteklog vikenda je PK “Subra” kod planinarskog doma “Za Vratlom” obilježio jubilej, 85-ogodišnjicu osnivanja. Program, “Planinarski vikend” je uključivao obilazak speleo-arheološkog lokaliteta Žlijebska jama, prezentaciju vertikalnih sportova na Radovića gredi, dodjelu plaketa i zahvalnica, te planinarski uspon na Subru (1674 m), vrh po kome je klub i nazvan. U domu su se okupili planinari i ostali ljubitelji prirode iz Herceg Novog, Kotora, Tivta, Bara, Podgorice, Danilovgrada, Dubrovnika, Sarajeva, te Rusije i Ukrajine.
U subotu je do Žlijebske jame izašlo preko 70 učesnika, pretežno članova planinarske sekcije “Novski tići” pri OŠ “Milan Vuković”, gdje im je Željko Starčević, član “Subre”, ali i zaposlenik  Agencije za razvoj i zaštitu Orjena, diplomirani arheolog, održao predavanje o Žlijebskoj jami kao speleo-arheološkom lokalitetu. Oni najhrabriji su se zatim okušali u vertikalnim sportovima na poligonu Radovića greda u blizini doma “Za Vratlom” (1160 m), gdje je naveče organizovano svečano uručenje zahvalnica i plaketa kluba. Zahvalnice su dobili PK “Vjeverica” iz Kotora, Planinarska sekcija “Novski tići”, preduzeća “Val”, “Katunjanin”, “Čistoća”, Agencija za gazdovanje gradskom lukom, te Turistička organizacija Herceg Novog, a od pojedinaca Savo Pavlović. Plakete su uručene HPD “Dubrovnik”, kao jednoj od strana koja je učestvovala u formiranju i pomagala početke rada “Subre”, Ljubiši Matkoviću, bivšem predsjedniku PK “Subra”, za unapređenje rada kluba, kao i Srećku Žitniku, zaslužnom za unapređivanje smještajne infrastrukture “Subre”. nakon svečanosti organizovano je druženje uz logorsku vatru i večera, dok je za nedelju, kao centralni događaj, ostavljen uspon na Subru, u kojem je učestvovalo pedesetak planinara. Najzanimljiviji detalj sa uspona bio je prolazak kraj Subrine kapije–kamenog mosta, remek-djela prirode ove jedinstvene planine.

UO PK „Subra“


Warning: qtranxf_excludeUntranslatedPostComments(): Argument #2 ($q) must be passed by reference, value given in /home/pscgtkst/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *