Predstavljen projekat Via ferrata – Plužine i Tutin

Na konferenciji, koja je održana 11. marta 2024. godine, u Domu kulture Plužine, prisutnima je predstavljen prekogranični projekat „Via Ferrata“.

Projekat sprovode  opštine Plužine i Tutin, te Institut za teritorijalni razvoj iz Beograda i Park prirode Piva, u cilju valorizacije turističkog potencijala i unapređenja prekogranične saradnje između Crne Gore i Srbije.

Via ferrate će biti instalirane na atraktivnim lokacijama u pomenutim opštinama. U okviru projekta, biće organizovane obuke za vodiče i spasioce na Via Ferratama, te će poziv biti upućen zainteresovanim planinarima.

Shodno zone, projekat će pružiti širu turističku ponudu teritorija obje opštine i otvaranje novih radnih mjesta za mlade ljude.

Projekat su predstavili predsjednik opštine Plužine Slobodan Delić, predsjednica skupštine opštine Tutin Fazila Ferizović Berović i direktor Instituta za teritorijalni ekonomski razvoj  iz Beograda Dragiša Mijačić.

Na poziv orgsnizatora, konferenciji su prisustvovali predsjednica Planinarskog saveza Crne Gore Tatjana Ivanović, predstavnici SPK „Piva“ Plužine Neđeljko Jovović i Dobrislav Bajović, te predsjednik PK „Bioč“ Dušan Radojičić.

 


Warning: qtranxf_excludeUntranslatedPostComments(): Argument #2 ($q) must be passed by reference, value given in /home/pscgtkst/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *