Predsjednica Planinarskog saveza Crne Gore Tatjana Ivanović izabrana je za potpredsjednicu Evropske planinarske asocijacije

Predsjednica Planinarskog saveza Crne Gore Tatjana Ivanović, izabrana je za potpredsjednicu Evropske planinarske asocijacije.

Evropska planinarska asocijacija (European Mountaineering Association – EUMA), je unija koja okuplja glavne evropske planinarske asocijacije. Prvi je put da neko iz Crne Gore, preuzima tako važnu ulogu u evropskoj asocijaciji i to je veliko priznanje posvećenosti našeg Saveza i našeg ugleda u međunarodnoj sferi, te dalji korak naprijed u viziji saradnje po pitanjima planinarstva, sa državama sa kojima smo najbliži.

Pored predsjednice PSCG, za potpredsjednika je izabran i predsjednik najveće i vrlo poznate Italijanske planinarske asocijacije CAI, Antonio Montani.

Kandidovani koji nisu prošli na izboru, su bili kandidatkinja Britanskog planinarskog saveza i kandidat iz Planinarskog saveza Srbije.

Sjednica je održana danas, 11. maja 2024. godine u Paklenici u Hrvatskoj, povodom 150 godina organizovanog planinarstva u Hrvatskoj.


Warning: qtranxf_excludeUntranslatedPostComments(): Argument #2 ($q) must be passed by reference, value given in /home/pscgtkst/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *