POZIVAMO VAS NA 23. ORJENSKI MARATON I OBILJEŽAVANJE 90 GODINA OD OSNIVANJA PK „SUBRA“

Pozivamo Vas na 23. Orjenski maraton i obilježavanje 90 godina od osnivanja kluba PK „Subra“, koji će se održati 27, 28. i 29. maj 2022, u organizaciji PK „Subra“, uz podršku Planinarskog saveza Crne Gore i Ministarstva sporta i mladih.
PROGRAM:
27. maj, PETAK: Dolazak u popodnevnim satima do pl. doma „Za Vratlom“ (1160 m), smještaj učesnika, a u 19 h otvaranje izložbe arhivske fotografije iz fundusa kluba, dijeljenje štampanih materijala, upis, informacije. U 21 h prezentacija pod otvorenim nebom: „Voda u kršu, vjerovanja i rituali“ (Ž. Starčević, savjetnik za kulturna dobra Parka prirode Orjen). Trajanje: pola sata. Zatim druženje uz logorsku vatru.
28. maj, SUBOTA: U 09 h start Orjenskog planinarskog maratona na trasi dugačkoj 14 km. Nema takmičarski karakter i prelazi se organizovano, uobičajenim planinarskim ritmom, uz vođenje planinarskih vodiča i priču o zanimljivostima koje se obilaze: Karaula Grab, Žitni do, Simova pećina, jama Izvod, Zmajevo ždrijelo, Subrina kapija, vrh Subre (1689 m), Vilino Guvno, Subrini platoi i Kamenska ravan. Tura traje 7-8 sati (14 km) i pogodna je za srednje spremne planinare, uz napomenu da dobar dio trase prolazi atraktivnim, ali i teže prohodnim i izrazito krševitim terenom. U 17 h je dodjela učesničkih diploma „Orjenskog planinarskog maratona“, kao i prezentacija opreme kluba za vertikalne sportove, sa mogućnošću isprobavanja na obližnjem poligonu. U 18h počinje zajednička večera, zatim veče posvećeno jubileju-90 godina postojanja (Nikola Brajović, član UO kluba), uz zanimljivosti iz istorijata „Subre“ i prezentaciju. Trajenje: pola sata. Nakon svečanog dijela slijedi druženje uz logorsku vatru.
29. MAJ, NEDJELJA: Mountain running trka otvorenog tipa, kategorije M i Ž seniori, u apsolutnoj konkurenciji, te konkurenciji Lige planinskog trčanja PSCG. Takmičarski brojevi se preuzimaju na dan trke od 09 do 09:30 h, dok je u 10 h start trke „Orjensko srce“. Trasa je dugačka 5490 m, sa 299 m ukupnog uspona i isto toliko ukupnog silaska. Trka je namjenjena za osobe koje se bave planinskim trčanjem i sličnim sportskim disciplinama. U 12 h je dodjela učesničkih diploma, kao i diploma i medalja i najboljima. Nakon svečanosti slijedi zajednički ručak.
Orjensko srce -hiking trasa, započinje neposredno nakon starta mountain running trke, a prijave su na licu mjesta od 09 do 09:30. Netakmičarski (lagani) prolazak trase uz pratnju planinarskih vodiča i priču o lokalitetima kuda se prolazi: Žitni do, Ledena jama, Grotljavica, Duboki do i Kamenska ravan. Hiking varijanta namjenjena je najširim slojevima. Prolazak traje oko 3h.
Orjensko srce-edukativna trasa za najmlađe, uz radionicu na terenu „Krupne šumske šape“, posvećenoj mrkom medvjedu i vuku (Iva Verigo, članica UO PK „Subra“).
U 14 h predviđena je dodjela učesničkih diploma za rekreativce i djecu, te prezentacija opreme kluba za vertikalne sportove, sa mogućnošću isprobavanja na obližnjem poligonu (Radovića greda).
USLOVI UČEŠĆA
Učesnici planinarske trase maratona plaćaju simboličnu kotizaciju od 5,00 eura za dva noćenja u domu ili njegovom okruženju, vodičku službu i večeru u subotu.
Po želji, učesnici mogu koristiti i prostor oko doma za šatorovanje.
Takmičari na mountain running trci plaćaju učesničku kotizaciju od 5 eura i imaju obezbijeđen ručak po završetku.
Učesnici na hiking trasi plaćaju kotizaciju od 3 eura za vodičku službu. Za djecu je besplatno.
Za ostale posjetioce važe redovne cijene usluga pl. doma, s tim što prednost u smještaju imaju učesnici, a među njima oni koji su ranije potvrdili dolazak. Broj mjesta u domu je ograničen.
Potvrda učešća koje uključuje noćenje kod, ili u pl. domu: putem Facebook stranice PK „Subra“, ili e-maila subra@t-com.me najkasnije do 26. 05. 2022.

Warning: qtranxf_excludeUntranslatedPostComments(): Argument #2 ($q) must be passed by reference, value given in /home/pscgtkst/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *