POZIV ZA UČEŠĆE NA TRENINGU ZA VODIČE I SPASIOCE NA VIA FERRATI ĐURĐEVICA I VIA FERRATI PIVA

U cilju zapošljavanja mladih i povećanja kvaliteta i bezbjednosti turističkih usluga u opštinama Plužine i Tutin, pozivamo sve zainteresovane da se prijave na trening za vodiče i spasioce koji će kasnije biti angažovani na Via Ferrati Đurđevica (Ribariće, Tutin) i Via Ferrata Piva (Šćepan Polje, Plužine).

Prijave na trening primaju do 1. jula 2024. godine, putem upitnika koji se nalazi na linku:

https:// www.surveymonkey.com/r/BB8N8ZP

KO ORGANIZUJE TRENING?
Trening se organizuje u okviru projekta „Via Ferrata penjanje radi otkrivanja ljepote Pive i Ibra (Via Ferrata CLUB)“ koji sufinansira Evropska unija u okviru finansijskog instrumenta pretpristupne pomoći (IPA II) kroz Program prekogranične saradnje Srbija – Crna Gora 2014-2020. Ugovor za sufinansiranje sredstvima Evropske unije potpisan je sa Ministarstvom finansija Republike Srbije – Sektorom za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije. Projekat zajednički realizuju Opština Plužine, Opština Tutin i InTER.
Sve aktivnosti vezane za trening organizuje InTER, u saradnji sa partnerima iz Opštine Plužine i Opštine Tutin, i uz pomoć pružaoca usluga koji su angažovani za realizaciju kurseva koji su dio treninga.

BROJ POLAZNIKA?
Trening će se organizovati za 20 polaznika, po deset iz Crne Gore i Srbije. Prednost će imati kandidati sa teritorije opština Plužine i Tutin, kao i njihovih susjednih opština. Takođe se ohrabruju žene da uzmu učešću u treningu, a najmanje 10% polaznika biće rezervisano za žene.

PRETHODNO ISKUSTVO?
Za učešće na treningu nije neophodno prethodno iskustvo u penjanju via ferrata, alpinizmu ili sportskom penjanju.

ŠTA ĆE OBUHVATITI TRENING?
Trening će uključivati sledeće kurseve:
Osnovni i napredni kurs penjanja i kretanja na via ferratama;
Kurs prve pomoći;
Vođenje grupa na via ferratama;
Tehnike spašavanja na via ferratama;
Spasilačke vežbe na via ferratama.
Pored treninga učesnici će imati prilike da organizovano posjete via ferrate u Crnoj Gori, Srbiji i na Kosovu.
Na kraju treninga biće organizovano testiranje.


Warning: qtranxf_excludeUntranslatedPostComments(): Argument #2 ($q) must be passed by reference, value given in /home/pscgtkst/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *