Poziv na planinarsku turu Traboin – Ḉemerr – Gĕrzoj

Planinarski klub “Sinjavina“ organizuje planinarsku turu Traboin – Ḉemerr – Gĕrzoj.

Pozivamo sve planinare na posebnu planinarsku turu koja će se održati 14. 04. 2024. godine. Ovog puta, cilj je posjeta predivnoj pećini Gĕrzoj.

Detalji ture:
• Datum: 14. 04. 2024. godine
• Polazak: Okupljanje planinara će se održati na ulazu u Tuzi, kod benzinske pumpe Castelana.
• Vrijeme okupljanja: 7:30h
• Polazak kolone: Nakon okupljanja svih učesnika, organizirano ćemo krenuti u koloni do sela Traboin, gdje počinje staza.

Staza započinje iz sela Traboin (507mnv), koje se nalazi u zaleđu Tuzi i rijeke Cijevne. Duga je oko 5,5 km, a vrijeme potrebno za uspon je manje od 3 sata. Na stazi nema opasnih dionica, te će svi uživati u ugodnom i sigurnom planinarenju. Najveća atrakcija ove ture je posjeta prelijepoj zasvođenoj pećini s tri otvora koja će dodatno obogatiti naše iskustvo. Za ulazak u pećinu nije potrebna speološka oprema. Očekujemo nezaboravnu avanturu i predivne poglede na dolinu rijeke Cijevne i okolni krajolik. Voda i hrana iz ranca.

Za sve dodatne informacije i potvrdu učešća, molimo Vas da se javite do 12. 04. 2024. godine, do 12h, na sledeće brojeve telefona:
• Tele/vib: 069 012 157 ili 067 284 582; e-mail: dkrgo1305@gmail.com – Dragoljub Krgović


Warning: qtranxf_excludeUntranslatedPostComments(): Argument #2 ($q) must be passed by reference, value given in /home/pscgtkst/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *