Posjeta potpredsjednika Planinarskog saveza Srbije Dragoslava Gogića – EVROPSKI PEŠAČKI KORAK u Podgorici

Potpredsjednik Planinarskog saveza Srbije i istaknuti televizijski stvaralac Dragoslav Gogić posjetio je Podgoricu, gdje se   10. septembra sastao sa predsjednikom Planinarskog Saveza Crne Gore dr Draganom Bulatovićem.  Tokom dužeg srdačnog razgovora bilo je riječi o daljem unapređenju saradnje između dva saveza na pitanjima od zajedničkog interesa.

Predsjednik Bulatović je čestitao Gogiću na nedavno osvojenoj prvoj nagradi za dokumentarni  film „Evropski pešački korak“, na 9. međunarodnom festivalu dokumentarnog filma „Čortafest“ koji je održan u Inđiji.  U takmičarskom dijelu festivala prikazano je 30 filmova iz pet zemalja Evrope. Ovaj filmski projekat sniman je šest meseci na 27 lokacija u pet evropskih zemalja: u Srbiji, Crnoj Gori, Albaniji, Grčkoj i Rumuniji. Film govori o evropskim pješačkim putevima koji povezuju Baltičko more sa Atlanskim okeanom i Maditeranom. U Evropi je trasirano dvanaest velikih planinarskih staza, ukupne dužine 55.000 kilometara. Kroz Crnu Goru prolaze dva puta E6 i E12, dok kroz Srbiju prolaze čak četiri evropske pješačke staze. Gogić u ovom filmu potpisuje scenario, režiju, kameru i montažu. Gogić je dopisnik Radio televizije Srbije iz Kruševca, ovo mu je  31 nagrada u karijeri, a  kao dobitnik gran prija u Inđiji  presjedavaće u žiriju narednog „Čortafesta“. Zahvaljujući svojoj velikoj ljubavi planinarenju, Gogić se popeo na mnoga poznata gorja širom svijeta i o tome snimio filmove. Dogovoreno je da se film „Evropski pešački korak“  tokom  ove jeseni promoviše u Podgorici.


Warning: qtranxf_excludeUntranslatedPostComments(): Argument #2 ($q) must be passed by reference, value given in /home/pscgtkst/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *