Planinarski savez Crne Gore Vas poziva na promociju dopunjenog izdanja knjige “Durmitor-Nacionalni park” autora Vlada Vujisića

Dragi prijatelji, planinari, ljubitelji prirode, vi koji volite planinu i znameniti Durmitor, pozivamo Vas na predstavljanje dopunjenog izdanja knjige “Durmitor – Nacionalni park”, autora Vlada Vujisića.

Sa velikom pažnjom, posvećenošću i ljubavlju, autor je u dopunjenom izdanju monografije, prikazao planinu Durmitor, još ljepše i veličanstvenije, uz mnoštvo novih atraktivnih fotografija. Knjiga sadrži opise 80 uspona, na 40 vrhova Durmitora. Pored njih, opisane su i doline, jezera i kanjoni durmitorskog kraja.

Knjiga je vodič mnogim planinarima i ljubiteljima prirode, kao i naučnicima i istraživačima, te inspiracija za sve one koji žele da upoznaju ljepote durmitorskog kraja.

O Durmitoru, knjizi i autoru, govoriće predsjednica Planinarskog saveza Crne Gore Tatjana Ivanović, recezent knjige Saša Popović, Dragutin Vujović-Šlagi i autor knjige Vlado Vujisić.

Mr Vlado Vujisić rođen je 1970. u Mariboru, diplomirao je i magistrirao na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, gdje sada živi i radi kao marketinški stručnjak. Istinski je zaljubljenik crnogorskih planina, a posebnu pažnju je posvetio Durmitoru, o kojem je 20 godina prikupljao podatke, pisao i fotografisao, nakon čega je i nastala monografija “Durmitor – Nacionalni park”.

Planinarski savez Crne Gore je 2021. godine, dodijelio Vladu Vujisiću, visoko priznanje “Plaketu za dugogodišnju saradnju i promociju planina Crne Gore”.

Multimedijalna sala KIC “Budo Tomović”
Podgorica, 7. decembar 2023. u 19h

Dobro nam došli!

 


Warning: qtranxf_excludeUntranslatedPostComments(): Argument #2 ($q) must be passed by reference, value given in /home/pscgtkst/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *