Planinarski savez Crne Gore je postao član UIAA – Međunarodne asocijacije za penjanje i planinarenje

Po prvi put u istoriji svog postojanja, Planinarski savez Crne Gore je postao punopravni član Međunarodne asocijacije za penjanje i planinarenje (UIAA).
Kandidaturu za članstvo Planinarskog saveza Crne Gore, jednoglasno su odobrili delegati na Generalnoj skupštini UIAA, održanoj danas, 21. oktobra 2023. godine u Trabzonu u Turskoj.
Međunarodnu asocijaciju za penjanje i planinarenje, sada čine 93 članice.
Planinarski savez Crne Gore je predstavljala predsjednica Tatjana Ivanović.
Nadamo se da će članstvo u UIAA, dovesti do mnogih pozitivnih inicijativa potrebnih za jačanje disciplina planinarstva u Crnoj Gori. Sticanjem članstva, dobijamo pravo na subvencionisani pristup UIAA kvalifikacijskim oznakama za planinske vodiče i instruktore u penjanju i planinarenju, učešće u razvoju međunarodnih standarda za bezbjednost, postavljajući najviše standarde za opremu, penjanje i planinarenje, rad u komisijima, koje se sastaju tokom cijele godine po pitanjima antidopinga, penjanja u ledu, medicine, zaštite planina, bezbjednosti i omladine.
Vjerujemo da će država Crna Gora, prepoznati ovaj značajan korak Planinarskog saveza Crne Gore, koji može biti od izuzetne koristi svim našim aktivnostima.

Warning: qtranxf_excludeUntranslatedPostComments(): Argument #2 ($q) must be passed by reference, value given in /home/pscgtkst/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *