Planinari proveli dan u bajkovitim Prošćenskim planinama

Sedmi tradicionalni pohod Prošćenskim planinama, održan je dana 20.05.2023. godine, u organizaciji PSK “Prošćenske planine” iz Mojkovca.
Na pohodu je učestvovalo preko 70 planinara iz Mojkovca, Bijelog Polja, Podgorice, Herceg Novog, Kotora i drugih gradova Crne Gore.
Učesnici pohoda su se okupili na Trgu Ljubomira Bakoča u Mojkovcu, u 8.00 časova, a zatim su sopstvenim prevozom došli do mjesta “Mramor” gdje je bila početna tačka pohoda.
Pohod je startovao u 09.00 časova i kretao se trasom: Mramor-Burenski do-Đatlo-Pavlovo brdo-Karaula-Studena voda-Paljika-Planinarski dom “Prošćenske planine”. Početna nadmorska visina je bila 1.200 mnv, a cilj na 1423 mnv, dok je ukupna dužina pohoda iznosila 14 kilometara.
Učesnici pohoda su prolazili bajkovitim krajem Prošćenskih planina. Grupa planinara je u 14h pristigla u planinarski dom “Prošćenske planine”, gdje se nalazilo još oko 100 članova kluba i njihovih prijatelja.
U planinarskom domu je upriličen ručak za sve učesnike pohoda i goste, te osvježenje u vidu hladnog piva i sokova, pa je druženje potrajalo do kasnih popodnevnih sati, uz obećanje i nadu da se ponovo vidimo na osmom planinarskom pohodu naredne godine.
Pohod Prošćenskim planinama su podržali Planinarski savez Crne Gore, Ministarstvo sporta i mladih i brojni prijatelji PSK “Prošćenske planine”.

Warning: qtranxf_excludeUntranslatedPostComments(): Argument #2 ($q) must be passed by reference, value given in /home/pscgtkst/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *