PJEŠAČIMO U SUSRET PROLJEĆU STAZOM MARKA MILJANOVA

U organizaciji Planinarskog kluba “Visokogorci Crne Gore” i uz podršku Fonda za razvoj Kuča, u nedelju 20.03.2022. godine, će biti organizovana tradicionalna šetnja „U susret proljeću – stazom Marka Miljanova“.

Pozivamo sve planinare i ljude koji vole prirodu i preferiraju zdrave stilove života, da učestvuju u šetnji ovom stazom sa koje se pruža najljepši pogled na Podgoricu.

Staza Marka Miljanova je atraktivna pješačko-rekreativna staza u blizini Podgorice. Vodi od Doljana (4,5 km od centra Podgorice) od spomenika generalu Đoku Miraševiću do Meduna. Staza je dužine 7 km u jednom smjeru sa visinskom razlikom od 550 m. Postoje dva kraka koja se razdvajaju kod Peute vode i spajaju ponovo iznad Gornje Vrbice tako da može imati kružni karakter. Jednim dijelom vodi rimskim putem koji je povezivao Duklju i Meteon. Ovom stazom je Vojvoda Marko Miljanov silazio kao prvi gradonačelnik Podgorice.

Program manifestacije:

08,20 h – okupljanje na okretištu gradske autobuske linije A10, na Burumu;

08,25 h – pozdravno obraćanje;

08,30 h – vrijeme polaska;

10,00-10,30 h – dolazak učesnika na Medun;

11,00 h – obilazak tvrđave i muzeja Marka Miljanova;

12,00 h – pozdravni govor;

12,10 h – druženje;

Povratak na Burum;

Informacije i prijave možete izvršiti na:

  • e-mail: visokogorci@gmail.com
  • telefon: 069/171657

Napomena: Svi učesnici su dužni pridržavati se važećih epidemioloških mjera.

 

 


Warning: qtranxf_excludeUntranslatedPostComments(): Argument #2 ($q) must be passed by reference, value given in /home/pscgtkst/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *