Održana vježba Boca Bey 2017

Vježba Boka Bay 2017, čiji je cilj provjera spremnosti crnogorskih institucija za zajedničko djelovanje i reagovanje u slučaju vanrednih situacija, u konkretnom slučaju zemljotresa, održana je, nakon višemjesečnih priprema, 14. novembra 2017.godine. Vježba je održana  u prostorijama Direktorata za vanredne situacije u Podgorici  i u kasarni  „Milovan Šaranović“ u Danilovgradu, a  trajala je od 9.00 do 15.00 sati.

Vježbu su pripremili Ministarstvo odbrane Crne Gore, Direktorat za vanredne situacije i Ministarstvo unutrašnjih poslova, u saradnji sa ostalim crnogorskim institucijama i  partnerima iz SAD. Ovo je bila završna faza aktivnosti “Razvoj nacionalnog programa vježbi” (State Partnership Program), u sklopu Državnog partnerstva, sa američkom državom Mejn,  Ministarstvom odbrane SAD, odnosno predstavnicima Nacionalne Garde države Mejn i Kancelarijom za odbrambenu saradnju SAD.  Tokom vježbe provjeravan je rad Operativnog štaba i opštinskih timova i komunikacija u okviru Operativno-komunikacionog centra (OKC) 112, kao i uvježbanost institucija za zajedničko djelovanje i reagovanje. Planinarski savez Crne Gore je prepoznat  kao  važan  subjekt koji može dati značajan doprinos unapređenju   sistema zaštite i spašavanja, naročito u vanrednim situacijama. Crnogorski planinari su do sada nebrojeno puta pokazali punu solidarnost i društvenu odgovornost u vanrednim situacijama. Planinarski savez  na vježbi  Boca Bay 2017 predstavljali su predsjednik dr Dragan Bulatović i članovi PK “Subra” iz Herceg Novog.


Warning: qtranxf_excludeUntranslatedPostComments(): Argument #2 ($q) must be passed by reference, value given in /home/pscgtkst/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *