Održana The 4th Winter Adventure Race na Bjelasici

bdr

U subotu, 17. februara na Bjelasici je održana zimska avanturistička trka koju, četvrtu godinu za redom, organizuje Planinarski klub “Visokogorci Crne Gore”. Trka je održana u disciplini krplje, turne skije i nordijske skije, na stazi dužine 19 km. Start i cilj je bio na skijalištu Jezerine a takmičari su imali zadatak da prođu 5 kontrolnih tačaka na različitim lokacijama Bjelasice. Na ovogodišnjoj trci učestvovala su 53 takmičara iz Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine, od čega 43 muškarca i 12 žena.Ove godine je Bjelasica bila prepuna snijega i dan je bio idealan za planinarenje tako da je takmičenje prošlo u najboljem redu i bezbjedno. Trku je završilo 49 takmičara dok su četiri takmičara odustala.

U disciplini krplje, kod muškaraca pobijedio je Miloš Bodiroga član Planinarskog društva „Vučji zub“ iz Trebinja sa vremenom: 2:59:52. Srebrenu medalju osvojio je Slavko Mrdak iz kluba Extrim Outdoor iz Bijelog Polja a bronzani je bio Srđan Domazet iz PD „Vučji zub“ iz Trebinja. Pobjednica u ženskoj konkurenciji je Miluša Bošković iz Kotora sa vremenom 3:15:59. Drugoplasirana je Gordana Rakonjac iz kluba Extrim Outdoor iz Bijelog Polja a trećeplasirana Olivera Božanović članica PK „Gorica“ iz Podgorice. U disciplini turne skije i nordijske skije nije bilo prijavljenih takmičarki. Kod takmičara u disciplini turne skije najbolji je bio Nenad Mitrović takmičar kluba Skyrunning Serbia, iz Beograda sa vremenom 2:5:12. Drugoplasirani je Dimitrije Dulović iz  Extrim Outdoor kluba iz Bijelog Polja a bronzu je osvojio Boris Čelebić iz PK „Visokogorci CG“. Na nordijskim skijama sve tri medalje osvojili su Kolašinci, članovi PK „Bjelasica“. Pobjednik u ovoj disciplini, kao i apsolutni pobjednik trke bio je Dragutin Vuković sa vremenom 2:47:51. Drugoplasirani je bio Željko Rondović a trećeplasirani Nenad Bešić.

U rekreativnoj “Porodičnoj trci”  koja je održana na stazi dužine 8 km od Jezerina do planinarskog doma Vranjak i nazad do Jezerina učestvovalo je 12 rekreativaca među kojima i predsjednica opštine Kolašin Željka Vuksanović. Rekreativnu turu je vodio predsjednik Planinarskog saveza Crne Gore dr Dragan Bulatović. Uveče je u restoranu “Planinar” u Kolašinu organizovana zajednička večera, druženje i dodjela medalja i nagrada. Pored pobjednika, nagrade su dobili najmlađi takmičar, šesnaestogodišnji Ivan Bulatović iz Kolašina, kao i porodica Đajić iz Podgorice koja je bila najbrojnija na Porodičnoj rekreativnoj trci. Ovom manifestacijom Visokogorci Crne Gore pokušavaju da svjetske trendove u ekstremnim sportovima i avanturističkom turizmu dovedu u Crnu Goru koja ima sjajne potencijale za takmičenja u prirodi, posebno u planinarskim sportovima, što može dati značajan doprinos zimskoj planinskoj turističkoj ponudi naše države.

bty


Warning: qtranxf_excludeUntranslatedPostComments(): Argument #2 ($q) must be passed by reference, value given in /home/pscgtkst/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *