Održana je redovna  proljećna Skupština Planinarskog saveza Crne Gore

Redovna  skupština Planinarskog saveza Crne Gore održana je 31. marta 2018., u multimedijalnoj sali Podgoričkog KIC-a “Budo Tomović”. Skupštini je prisustvoval0 26 delegata iz crnogorskih planinarskih klubova. Na početku sjednice planinari su minutom ćutanja odali poštu  preminulim članovima, između dva zasijedanja, Draganu Gašu Laloviću i Radojki Tomović.

Naša planinarska porodica od ove skupštine je bogatija za još jednog člana, jer je u članstvo primljen  SRK “IPA Planinar”.  Skupština je jednoglasno usvojila Zapisnik sa sajednice održane 9.decembra 2017.godine. Podnoseći Godišnji izvještaj o radu, predsjednik Saveza dr Dragan Bulatović je istakao da je – Planinarski savez Crne Gore  u 2017. godini, u kojoj je slavio veliki jubilej 66 godina od svog osnivanja,  uložio velike napore i ostvario značajne rezultate na polju razvoja i unapređenja planinarstva u našoj zemlji. Crnogorski planinari su izveli veliki broj akcija u obliku izleta, pohoda, susreta i taborovanja… Takođe je održan značajan broj takmičenja i ekspedicija, kao i manji broj seminara i drugih edukativnih sadržaja. Sve ove aktivnosti su medijski dobro propraćene u štampanim i elektronskim medijima. Poseban doprinos popularizaciji i promociji naših aktivnosti daje časopis „Planinarske novine“. Savez je u prethodnoj godini imao odličnu saradnju sa  Ministarstvom sporta, Ministarstvom održivog razvoja i turizma, Crnogorskim olimpijskim komitetom i drugim državnim organima, lokalnim samoupravama, javnim institucijama i nevladinim udruženjima. Najznačajniji događaj u 2017. godini je bio prvi Planinski festival održan u Kolašinu od 2. do 4. juna. Ostvareni rezultati  svakako su plod posvećenosti menadžmenta, ali i nesebičnog zalaganja svih planinarskih klubova, planinarki i planinara na širenju ideje planinarstva kao stila života, u skladu sa prirodom i principima održivog razvoja. Planinarski savez  uspješno ostvaruje svoju sportsku  misiju i igra sve značajniju ulogu u društvenom životu – zaključio je predsjednik Bulatović. Nakon konstruktivne diskusije, Skupština je jednoglasno  usvojila Godišnji izvještaj o radu  sa finansijskim izvještajem i Završni račun   za 2017. godinu.

Skupština je donijela odluku da se, u cilju održivosti “Planinarskih novina”, svaki klub obaveže da po izlasku svakog novog  broja otkupi određeni broj komada. Diskutovano je o efikasnosti rada stručnih komisija, školovanju alpinista i planinskih vodiča, te o drugim važnim temama. Na kraju je Predsjednik pozvao planinarske klubove da daju predloge i sugestije u vezi sa predstojećim  Planinskim festivalom “Prokletije 2018”, i da na njemu uzmu što masovnije učešće.

 

 


Warning: qtranxf_excludeUntranslatedPostComments(): Argument #2 ($q) must be passed by reference, value given in /home/pscgtkst/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *