Održana je redovna jesenja Skupština Planinarskog saveza Crne Gore

Redovna jesenja sjednica skupštine 2017

U podgoričkom KIC-u “Budo Tomović”, održana je, u subotu 9.decembra 2017.godine,
redovna jesenja Skupština Planinarskog saveza Crne Gore. Skupština je jednoglasno usvojila Program rada za 2018. godinu sa finansijskim planom i kalendarom aktivnosti. Takođe, Skupština je verifikovala članstvo PSCG u novoosnovanoj Evropskoj planinarskoj asocijaciji EUMA. Tokom sjednice vođena je konstruktivna i sadržajna rasprava o mogućnostima daljeg razvoja i unapređenja planinarstva u našoj zemlji i naporima koje treba uložiti u tom pravcu.
U diskusijama je istaknuto da se posebno treba fokusirati na dalje omasovljenje članstva i sistem školovanja u okviru PSCG, naočito kada je u pitanju  edukativni rad sa djecom i omladinom. Takođe, delegate su se složili da u narednom periodu treba organizovati više takmičenja, u takmičarskim planinarskim disciplinama, i unaprijediti sami sistem takmičenja. Ukazano je  na neaktivnost jednog broja planinarskih klubova kada su u pitanju aktivnosti koje koordinira Planinarski savez, pa je upućen apel za njihovo veće angažovanje  u ostvarivanju programskih ciljeva Saveza. Delegati su pohvalili novi peti broj “Planinarskih novina”,  a čuli su se i konstruktivni predlozi za dalje unapređenje časopisa u pogledu kvaliteta i same održivosti časopisa.

 

 


Warning: qtranxf_excludeUntranslatedPostComments(): Argument #2 ($q) must be passed by reference, value given in /home/pscgtkst/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *