Održana 6. Zimska avanturistička trka na Bjelasici i 1. kolo lige u planinskom trčanju PSCG

Bjelasica je poslednjeg vikenda u februaru 2020. bila domaćin 6.zimske avanturističke trke  (The 6th Winter Adventure Race) „Bjelasički maraton 2020“.  Kao da su baš avanturisti konačno, prošle subote,  donijeli snijeg na Ski centar Kolašin 1600, planina je bila po prvi put ove godine dobro zaogrnuta sniježnim ruhom, tako da se može reći da je to bio prvi pravi skijaški dan ove sezone. Tradicionalno dobar organizator trke bio je PK „Visokogorci Crne Gore“ uz podršku Planinarsnog saveza Crne Gore, Ministarstva sporta i mladih, Opštine Kolašin, LTO i drugih partnera sponzora i prijatelja.

Prvo mjesto u nordijskom skijanju i apsolutni pobjednik 6. Zimske avanturisticke trke „Bjelasički maraton  2020“ bio je Dragutin Vuković iz Kolašina, sa vremenom 2 h 44 min 10 sec, drugo i treće mjesto u istoj disciplini zauzeli su njegovi sugrađani Željko Rondović i Božidar Kovijanić.
Prvo mjesto u nordijskom skijanju za zene zauzela je Vesna Perović sa vremenom 5:15.36.
Nenad Mitrović  iz Skajraning asocijacije Srbije, sa vremenom 2:57.54 trijumfovao je u disciplini turno skije, drugi je bio Boris Čelebić iz Podgorice,  a treci kolašinac  Aleksandar Puletić.
Najveći broj takmičara bio je prijavljen u disciplini krplje, gdje je kod muškaraca pobijedio Branislav Baltić sa vremenom 2:56,40, drugi je bio Dražen Marković, a treći Luka Miranović. Kod žena je slavila Miluša Bošković sa vremenom 3:16,49, iz PK Niskogorci, Herceg  Novi, druga je bila Ekatarina Lapteva, a  treća Dragana Lekic.
Ovogodisnja trka je ujedno predstavljala i 1. kolo lige u planinskom trčanju Planinarskog saveza Crne Gore.
Plasman je sledeći:
Muškarci:
1. mjesto Branislav Baltić,  PK Sinjavina, Mojkovac;
2.mjesto Draženn Marković;
3. Luka Miranović;
Žene:
1. Miluša Bošković, PK Niskogorci, HN;
2. Ekarerina Lapteva, PK  Subra HN;
3. Olivera Božanović, PK Gorica PG;
Zahvaljujemo sponzorima i prijateljima:  Ministarstvu sporta i mladih, Opštini Kolašin, Lokalnoj turističkoj  organizaciji Kolašin, Skijalištima Crne Gore, Grawe osiguranju, Turističkoj  agenciji Eco tours iz Kolašina.

Warning: qtranxf_excludeUntranslatedPostComments(): Argument #2 ($q) must be passed by reference, value given in /home/pscgtkst/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *