Održan jubilarni 50. ERA sastanak u Bad Urach-u u Njemačkoj

U njemačkom gradu Bad Urach održan je 50. jubilarni Generalni sastanak Evropske pješačke asocijacije – ERA od 17.do 20.10.2019. godine. European Ramblers Association-ERA   u ovom trenutku ima 64 organizacije članice iz 34 zemlje sa  više od tri miliona članova. Ovom sastanku u ime Planinarskog saveza Crne Gore prisustvovali su predsjednik prof.dr Dragan Bulatović  i  sekretarka Tatjana Ivanović.

Prvog dana konferencije u petak 18.10.  održane su Know-How  sesije na različite teme vezane za uređenje i obilježavanje evropskih pješačkih puteva, školovanje vodiča, organizaciju pješačkih festival… predstavljena je sve popularnija disciplina hodanje kroz vodu. Povodom jubileja 50 godina ERA štampana je i luksuzna monografija.

U subotu 19.oktobra održana jen 50. redovna godišnja Skupština  ERA kojom je predsjedavao predsjednik Boris Mićić. Nakon pozdravne riječi pristupilo se izlaganjima i diskusijama po tačkama dnevnog reda.  Usvojen je zapisnik sa prošlogodišnjeg sastanka iz Luksemburga, a zatim je usvojen Izvještaj o radu, Finansijski izvještaj i Izvještaj revizora za 2018. godinu. Takođe je usvojena Strategija za budućnost, kao i Program i  Budžet za  2019/20 godinu. Odredjene su  zemlje domaćini održavanja generalnih sastanka ERA za naredne tri godine. Sledeće godine sastanak će biti održan u  gradu Girona u Kataloniji-Španija, dok će domaćin 52-og  biti Sibiu u Rumuniji đe će se održati i EURORANDO 2021. Domaćin sastanka 2020 godine biće Danska.

ERA skuština je za prvog potpredsjednika (1st  Vice-president) izabrala  dr Gerhard Ermischera-a (Deutscher Wanderverband) umjesto dosadašnjeg Aloys Steppuhn-a. Trećem potpredsjedniku (3rd Vice-president) Domeniku Mimu Pandolfo-u (Federazione Italiana Escursionismo)  je produžen još jedan mandat. Za drugog asistenta (2nd assessor) je izabrana Sandra Bertholet iz Luksemburga.

Pored formalnog dijela sastanka, izvrsni domaćini su se potrudili da za učesnike konferencije organizuju obilaske prirodnih i kulturno-istorijskih znamenitosti grada Bad Urach-a i okoline.

Naša delegacija je iskoristila boravak u Bad Urach-u za brojne susrete i razgovore sa članovima predsjedništva i delegatima iz različitih zemalja. U planu je da kroz našu zemlju prođe Evropski put E6.

ERA 2019 ALL docs EN BadUrach


Warning: qtranxf_excludeUntranslatedPostComments(): Argument #2 ($q) must be passed by reference, value given in /home/pscgtkst/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *