ODRŽAN 7. PLANINARSKI POHOD NA SKIJAMA I KRPLJAMA „VUKŠIN MARŠ 2024“

Prethodne subote je, na suncem obasjanoj Bjelasici održan tradicionalni zimski memorijalni pohod „Vukšin marš 2024“, koju po 7. put organizuje Klub vojnih planinara „Kapetan“.

Događaj je posvećen Nenadu Vukomanoviću, zastavniku Vojske i članu Kluba koji je iznenada preminuo, u noći poslije njegove posljednje planinarske ture koja je bila krajem januara 2018. godine upravo na Bjelasici.

Okupljene pripadnike Vojske Crne Gore i predstavnike planinarskih klubova, pozdravio je Miloje Knežević – predsjednik Kluba, a pohod je otvorio potpredsjednik opštine Kolašin gospodin Miodrag Miki Bulatović.

Najveći dio planinara je popeo vrh Troglava, a desetak tehnički opremljenijih i motivisanijih su se domogli Zekove glave, što po zaleđenim padinama, nije bilo jednostavno.

Naravno, po tradiciji u domu na Vranjaku planinarsko druženje je bilo kao nikada ranije, a tome su doprinijeli prijatelji iz „Dolcinijum“ kitesurf kluba iz Ulcinja.

Predsjednik kluba je svim učesnicima uručio medalje, kao uspomenu na ovu lijepu i jedinstvenu spotrsko-turističku manifestaciju u Crnoj Gori.

Manifestacija je podržana od strane: Ministarstva odbrane, Vojske Crne Gore, Opštine Kolašin, Ski centra „Kolašin 1600“, Planinarskog saveza Crne Gore i Ministarstva sporta i mladih.


Warning: qtranxf_excludeUntranslatedPostComments(): Argument #2 ($q) must be passed by reference, value given in /home/pscgtkst/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *