Odluka o privremenoj obustavi svih planinarskih događaja

Poštovani planinarski prijatelji,

 

Svjetska zdravstvena organizacija proglasila pandemiju korona virusa, 11.marta 2020.godine. Iako u našoj zemlji  još uvijek nema potvrđenih slučajeva obolijevanja od korona virusa, Nacionalno koordinaciono tijelo  za zarazne bolesti donijelo je danas (13.marta 2020.) Odluku o privremenim mjerama   koje treba preduzeti s ciljem da  se maksimalno odgodi pojava ovog virusa i  što efikasnije spriječi njegovo širenje u Crnoj Gori.

Privremena mjera 2. se odnosi na zabranu okupljanja stanovništva u zatvorenim i na otvorenim javnim mjestima javna okupljanja, javne priredbe, sportski, politički, vjerski, kulturno-umjetnički , privatni skupovi, obredi i manifestacije, u skladu sa zakonom.

Kako se navedena mjera odnosi i na planinarske događaje (manifestacije), što nam je potvrđeno i od strane Ministarstva sporta i mladih,  Upravni odbor Planinarskog saveza Crne Gore je, 13.03.2020. godine,  donio Odluku o privremenom obustavljanju svih planinarskih događaja, u trajanju od najmanje 15 dana.

Zavisno od razvoja  situacije, po isteku navedenog roka, ukoliko za to bude potrebe, biće donesene nove odluke u cilju prevencije zaraze.

Smatramo da nema mjesta za paniku i strah, te pozivamo sve planinarke i planinare na odgovorno ponašanje i praćenje preporuka Nacionalnog koordinacionog tijela vezano za aktuelnu situaciju.

Nadamo se brzoj normalizaciji situcije i  radujemo se budućum susretima u planini.

Odluka o privremenoj obustavi svih planinarskih događaja

Srdačan planinarski pozdrav,

Upravni odbor PSCG


Warning: qtranxf_excludeUntranslatedPostComments(): Argument #2 ($q) must be passed by reference, value given in /home/pscgtkst/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *