Obučeni markiranti za uređenje planinskih staza

Tokom proteklog vikenda, Planinarski savez Crne Gore je organizovao obuku za markirante PSCG/markirante pripravnike, u planinarskom domu Suvodo, na planini Bjelasici. Obuku je vodio instruktor PSCG – Željko Starčević, član Komisije za markacije, planinske staze, pješačke puteve i Registar.
Pored teoretskog dijela, obuka je obuhvatala i praktični dio rada na terenu. Obuci je prisustvovalo 15 članova planinarskih klubova, koji su imali priliku da nauče standarde propisane za uređenje planinskih staza, način markiranja staza, postavljanje signalizacije, zakonsku legislativu, nakon čega je organizovana provjera znanja na pismenom testu.
Organizacija obuke je imala za cilj jačanje ljudskih resursa kroz unapređenje znanja markiranata, koji će kroz rad u matičnim klubovima, vršiti uređenje i obilježavanje planinskih staza u našoj državi.
Ukupno 14 polaznika je uspješno završilo obuku, dok će jedan kandidat pristupiti popravnom ispitu u naknadno zakazanom terminu. Planinarski savez će uručiti sertifikate za stečeni stepen zvanja markiranta.
Zahvaljujemo TO Berane na ustupljenom prostoru i Uglješi Vuliću iz PSK „Berane“ na pruženoj pomoći tokom organizacije obuke.

Warning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /home/pscgtkst/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 310

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

%d bloggers like this: