NAGRADA PRIJESTONICE ZA SPORTSKI PLANINARSKI KLUB “SOKO“

Prijestonica Cetinje dodijelila je Sportskom planinarskom klubu “Soko” posebnu zahvalnicu za značajan doprinos afirmaciji sporta u 2023. godini.

Zahvalnica je uručena na svečanosti povodom dodjele godišnjih priznanja iz oblasti sporta u Prijestonici Cetinje, održane 20. februara 2024. godine u Kraljevskom pozorištu “Zetski dom”.
U godini u kojoj je Sportski planinarski klub “Soko” obilježio prvu deceniju postojanja i uspješnog rada, uručeno priznanje pokazuje da su svrstani među one koji su svojim sportskim rezultatima, reputacijom, ali i srčanošću i istrajnošću doprinijeli jačanju sportske zajednice u Prijestonici.
Posvećenim radom i predanošću istinskim humanističkim idealima kroz koje se ogleda čistota sporta, usmjeravali su djelovanje Kluba u pravcu kontinuiranog ulaganja u sebe, rasta i napretka, s ciljem da se izgradi nešto vrijedno što će da postoji i ostavi svoj trag. Sportski planinarski klub “Soko” je tokom 2023. godine organizovao 40 planinarskih tura, među kojima se izdvaja međunarodna akcija u masivu Visokog Atlasa u Kraljevini Maroko, na čijem se najvišem vrhu Jebel Toubkal (4167mnv) uspješno ispelo 16 članova Kluba, dok se od individualnih uspona članova ističe uspon na vrh Aksaj (2805mnv) u masivu Tien Shana u Kirgistanu. Uspješno je realizovan deseti tradicionalni zimski uspon na Žijevo (2131mnv), organizovane dvije humanitarne akcije, realizovale akcije uređenja i markiranja staza iz nacionalne mreže, održale dvije edukativne radionice, dok su u svrhu obilježavanja jubileja Kluba, pripremljena i prezentovana dva kratka filma kao dokumentaristička priča kojom su akcentovani najdragocjeniji i najipresivniji klupski trenuci. Relevantni rezultati nominovali su Sportski planinarski klub „Soko“ za dobijanje posebne zahvalnice za doprinos afirmacije sporta Prijestonice koju je predsjedniku Kluba Dušanu Kaluđeroviću, uručila sekretarka Sekretarijata za obrazovanje sport i mlade Prijestonice Jelena Milić.
Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković, obraćajući se prisutnima na svečanosti, istakao je bitnost podrške koju Prijestonica Cetinje pruža svojim sportistima i sportskim klubovima, ali i važnost učinka koji sport kroz svoju emociju i inspiraciju prenosi u prostor oko nas.
„Dok smo okupljeni večeras na ovom posebnom događaju, neka nas vaši uspjesi nadahnu da sanjamo veće, radimo jače i budemo bolji jedni prema drugima. Želim da ova svečanost bude samo još jedno poglavlje u vašim sjajnim sportskim karijerama, a Prijestonica Cetinje će uvijek biti tu da vas podrži na vašem putu prema novim visinama“, kazao je Đurašković.


Warning: qtranxf_excludeUntranslatedPostComments(): Argument #2 ($q) must be passed by reference, value given in /home/pscgtkst/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *