NA ZEVSOVOM PRESTOLU – uspješno završena Crnogorska ekspedicija Olimp 2022

Na najvišem vrhu Olimpa Mitikasu 2918 m u Grčkoj zaviorila se crnogorska zastava, u četvrtak 22.septembra 2022.godine. „Crnogorsku planinarsku ekspediciju OLIMP2022“ organizovao je Klub vojnih planinara Crne Gore „KAPETAN“, povodom jubileja 10 godina postojanja i uspješog rada, uz podršku Planinarskog saveza Crne Gore.

Ekspedicija je izvedena u periodu 18-25. septembra 2022.godine.  U ekspediciji je učestvovalo 49 planinara iz 8 planinarskih klubova (PK „Berane“, PK „Cmiljače“, PK „Gorica“, PK „MAK“, KVP „Kapetan“, PK „Očnjak“, PK „Subra“ i PK „Visokogorci Crne Gore“). Tokom ekspedicije ispenjana su tri vrha Skala, Skolio i Mitikas. Na najviši od njih Mitikas (2918 m), uprkos snijegu koji je napadao u toku  prethodne noći i klizavom terenu,  ispelo se 39 planinara. O organizaciji i vođenju  ekspedicije brinuli su Miloje Knežević, predsjednik KVP „Kapetan“  i  Dragan Bulatović, predsjednik Planinarskog saveza, sa timom saradnika.

Tokom boravka u Grčkoj planinari su posjetili čuvene manastire Meteora, Afroditin izvor, Crkvu Svete Petke, kao i znamenitosti grada Soluna. Bili su smješteni u Leptokariji na obali Egejskog mora, dok su noć prije završnog uspona proveli u planinarskom domu Spilios Agapitos  na Olimpu.

Klub vojnih planinara Crne Gore „KAPETAN“ je osnovan 2012. godine s ciljem promovisanja planinarstva, planinarenja, svih sportova u planini, ljepota planina Crne Gore i zdravih stilova života u Vojsci Crne Gore kao i vrijednosti Vojske Crne Gore u građanstvu Crne Gore. U protekloj deceniji klub je ostvario zapažene rezultate i dao značajan doprinos razvoju i unapređenju našeg planinarstva.


Warning: qtranxf_excludeUntranslatedPostComments(): Argument #2 ($q) must be passed by reference, value given in /home/pscgtkst/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *