Na Vučju održano Balkansko prvenstvo u planinarskoj orijentaciji

Crna Gora i Planinarski savez Crne Gore  bili su domaćini  Balkanskog prvenstva u planinarskoj orijentaciji „BMUMOC 2021“ koje je održano od 24. do 26. septembra na Vučju kod Nikšića. Dvadeset sedam ekipa iz  Slovenije, Sjeverne Makedonije, Srbije, Albanije i Crne Gore, sa ukupno 109 takmičara, nadmetale su se prethodna dva dana na stazama koje su bile postavljene na terenima Vučja.

Prvo  mjesto u ukupnom plasmanu pripalo je reprezentaciji Srbije, druga je bila Slovenija dok je domaćinima Crnoj Gori pripalo treće mjesto.

U kategoriji pionira prva dva mjesta pripala  su  ekipama iz  Srbije, dok su crnogorski pioniri zauzeli treće mjesto. Kod juniora, zlatna i bronzana medalja pripala je ekipama iz Slovenije,  dok je druga bila ekipa iz Srbije.

Najbolja u seniorskoj konkurenciji bila je Srbija, druga je bila  Slovenija, a treća Crna Gora.

U kategoriji veterana pobjednički pehar pripao je Srbiji, dok su srebrnu i bronzanu medalju osvojile Slovenija i Sjeverna Makedonija.

Bila je ovo još jedna uspješna međunarodna manifestacija u organizaciji Planinarskog saveza Crne Gore koja je realizovana uz podršku Uprave za sport i mlade i Ski centra “Vučje”, kojom se obilježila Evropska nedelja sporta.

Na Vučju je dogovoreno da domaćin sledećeg Balkanskog prvenstva u planinarskoj orijentaciji bude Slovenija.


Warning: qtranxf_excludeUntranslatedPostComments(): Argument #2 ($q) must be passed by reference, value given in /home/pscgtkst/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *