Na Orjenskom sedlu održano bućarsko prvenstvo

U nedelju je uspješno realizovano peto izdanje revijalnog bućarskog prvenstva na Orjenskom sedlu (1600 m). Događaj je okupio osam bućarskih ekipa iz sve tri bokeljske opštine, a na početku je odana pošta tragično nastradalom crnogorskom planinaru Milanu Radoviću. Kao domaćin učestvovao je i tročlani tim planinarskog kluba Subra. Prošlogodišnju prelaznu buću odbranila je ekipa BK Val, dok je drugo mjesto pripalo BK „Meljine“. Treće mjesto zauzeo je BK „Bijela“. Uz pomenutu „Subru“, učesvovale su još ekipe BK Palma, BK Jadran i dvije ekipe BK Bahus. Dominacija Novljana nastavljena je i u ovom prilikom uvedenoj disciplini – gađanju buće, gdje je trijumfovao je Đuro Milanović (BK Vala).  Drugi je bio Stijepčević Niko, član BK Palma iz Tivta , a treće mjesto je osvojio Šerović Dario (BK Val).

 

Koliko god sportska komponenta događaja bila značajna, ono što svake godine iznova navodi učesnike na izlazak na jedno od najudaljenijih i najizolovanijih mjesta u našem zaleđu, nije puko takmičenje, već planinska priroda i druženje. Na Orjenskom sedlu prirodni uslovi su za ljetnje bavljenje bućanjem su više nego povoljni, a obnovom zoga 2015. godine, ponovo su stvoreni uslovi za njegovanje ove sportske discipline, ali još više za povratak bućanja kao dijela nekadašnjeg načina življenja, karakterističnog za cjelokupno jadransko priobalje i njegovo zaleđe.

Domaćin i organizator petog revijalnog bućarskog prvenstva bio je planinarski klub „Subra, a tehnički organizator – bućarski klub „Val“. Događaj je ostvaren u saradnji sa Agencijom za razvoj i zaštitu Orjena, Sekretarijatom za sport i društvene djelatnosti u Opštini Herceg Novi i Turističkom organizacijom Herceg Novi, dok su dragocjenu pomoć u realizaciji prvenstva dali hercegnovski privrednici: Krušo niskogradnja, Pansion Savina – Tomašević, Rebracommerce, plaže Bojanović, plaža Lalovina – Meljine, Jokina kužina, mesara Babić, diskont pića Fany, kao i lovačko udruženje „Orjen“.

UO PK „Subra“


Warning: qtranxf_excludeUntranslatedPostComments(): Argument #2 ($q) must be passed by reference, value given in /home/pscgtkst/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *