Kameno Sky MINI Extreme – 4. Kolo lige u planinskom trčanju

Za završno 4. kolo lige u planinskom trčanju, planirana je trka Kameno Sky MINI Extreme.

Trka će se održati u nedelju 24.12. u 11:00 časova. Staza je dugačka cca 4,5 km / 250 m D+ (metara ukupnog uspona). Mjesto okupljanja je Kameno (Herceg Novi) kod kafe bara „Karakas“:   https://maps.app.goo.gl/y1MeSoPeUKyxKaMMA

Trka se održava po 6. put u okviru Lazure Novske Sky MINI Traili lige, dok će predstavljati poseban izazov za takmičare koji se takmiče u ligi PSCG. Opet je akcenat je stavljen na EKSTREMNOSTI i sama staza iako ne dugačka ima puno djelova gdje će biti potrebne vještine visokogorstva.

Start je kod kafe bara „Karakas“ na Kamenom i dalje vodi lijevo (ka istoku) prema vidikovcu Šilobod. Po dolasku na Šilobod staza dalje nastavlja strmim i veoma opasnim spustom niz stijenu do starog puta odnosno pješačke zone Kameno. MOLIMO SVE UČESNIKE DA POSEBNO VODE RAČUNA O BEZBJEDNOSTI KAKO SEBE TAKO I DRUGIH TAKMIČARA ZBOG MOGUĆEG PROKLIZAVANJA. Dalje staza nastavlja desno prema vidikovcu TAJNO BRDO. Nakon Tajnog Brda takmičari se vraćaju na stari put i nastavljaju veoma tehnički spust u Kotobilj do izvora Zelenac gdje staza naglo skreće desno u opet EKSTREMAN uspon do vidikovca Čakotin gdje je i CILJ trke. Opet upozoravamo na veoma ekstreman dio staze.

Nakon završetka trke svi odlazimo u Crkvenu kuću na Kamenom gdje zakazujemo druženje i dodjelu medalja najboljima.

Na CILJU će biti organizovana okrepa za sve trkače u vidu vode i voća.

Trkači učestvuju isključivo na sopstvenu odgovornost o čemu će takmičatri potpisati izjavu na startu. Startnina je 5,00 eura.

PRIJAVE na telefon / viber / whats app +382 69 603 389, do 13.12.2024. do 22 h.

Trka se boduje za lige uspostavljenim sistemom bodovanja, a napominjemo da poslednja trka lige nosi 20% bodova više.

Pomoć i informacije na telefon / viber / whats app +382 69 603 389


Warning: qtranxf_excludeUntranslatedPostComments(): Argument #2 ($q) must be passed by reference, value given in /home/pscgtkst/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *