Još jedan divan Prvomajski uranak na Vojnik

17. Manifestacija „Prvomajski uranak na Vojnik 2024“

Ove godine, Prvomajski uranak je okupio oko 300 planinara iz više crnogorskih planinarskih klubova, kao i goste iz regiona. Mjesto okupljanja je bilo kod Mićanove kolibe u mjestu Živa.

PK “Montenegro tim” je u prethodnom periodu, predano radio na renoviranju koliba i na osposobljavanju prostora oko koliba za sva naredna druženja sa planinarima. Uredili su i dvije planinske staze, sa polaznom tačkom ispred koliba, od kojih jedna vodi na najviši vrh, sjevernom stranom planine Vojnik 1998 mnv, a druga vodi ka vrhu Štuoc na visini od 1654 mnv. Ovom prilikom je promovisana nova staza, ka najvišem vrhu Vojnika.

Nakon završetka uspona, planinari su se okupili u kampu, na zajedničkom ručku i osvježenju.
Novina ove godine, bio je zabavni program koji je upotpunjen izborom za Miss Prvomajskog uranka. Titulu najljepše planinarke ponijela je Mia Vasiljević. Takođe, izabran je i najbolji plesni par – Miško i Slavica. Prigodne poklone za sve njih je ispred Planinarskog saveza Crne Gore, uručila predsjednica, Tatjana Ivanović.

Druženje u kampu se nastavilo uz logorsku vatru, do kasno u noć. Članovi PK “Mintenegro Tim” su se potrudili da svi planinari učesnici ponesu lijepe uspomene sa ovog događaja.

Zahvaljujemo se svima koji su podržali i uzeli ucešća na ovoj manifestaciji.


Warning: qtranxf_excludeUntranslatedPostComments(): Argument #2 ($q) must be passed by reference, value given in /home/pscgtkst/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *