Izvještaj sa 16. pohoda Zijova staza

Dana 28. maja 2022. godine  je  u organizaciji Planinarsko sportskog kluba „Očnjak“ Gusinje održana po 16 put manifestacija „Zijova staza“ pohodom na vrh Karaula 1915 mnv.

Učešće u manifestaciji uzelo je više oo 170 planinara i zaljubljenika prirode iz Crne Gore i svih republika bivše Jugoslavije.

Na samom početku pohoda u dolini Grebaje, prisutne je pozdravio predsjednik PSK „Očnjak“ Gusinje, Almas Čekić i ujedno se zahvalio dosadašnjem vodiču Zuvdija Bajraktarevic koji iz objektivnih razloga nije mogao da predvodi učesnike pohoda i ove godine.

Psk Očnjak Gusinje je za vodiča ovogodišnjeg uspona predstavio planinara sa najdužim planinarskim stažom, svestranog sportistu, maratonca, muzičara i slikara, zaljubljenika u prirodu g-dina Rasim Muminovic , koji se takođe obratio učesnicima.

Po dolasku, za sve učesnike organizator je obezbijedio ručak u restoranu Eko Katun „Pavićević“ u Grebajama, gdje su učesnici nastavili druženje.

Memorijal Zijova staza svake godine posjećuje sve više i više ljudi iz svih krajeva svijeta koji se, usponom na vrh Karaula na vrh Prijateljstva druže i upoznaju stvarajući tako nova prijateljstva i lijepa druženja, na šta smo posebno ponosni.

Velika nam je bila čast što smo na ovoj manifestaciji ponovo ugostili veliki broj planinarskih klubova iz Crne Gore i regiona i ovim putem im se srdačno zahvaljujemo.

Ovogodišnji pohod ne bi bio moguć bez naših partnera i donatora i to:

Fondacija Gusinje  iz Njujorka;

Opština Gusinje ;

Turistička organizacija Gusinje ;

Poliklinika Stojanović Medical Berane;

Severin Čekić iz Gusinja;

Planinarski Savez Crne Gore ;

Veb port – www.gusinje-plav.com, ( Rafet Hot )

Voćnjak Florina Gusinje i

Eko katun „Pavićević“ Grbaje

Svima njima dugujemo veliku zahvalnost i nadamo se da će ostati naši partneri i narednih godina.

Posebnu zahvalnost pripada članovima PSK „Očnjak“ Gusinje koji su pripremili stazu i koji su na dan pohoda vodili računa o svim učesnicima i pomagali svima kojima je pomoć bila potrebna da bi svi popeli na vrh i da svi bezbjedno siđu.

Do sljedeće godine srdačan pozdrav.

Vedro!

PSK „Očnjak“ Gusinje


Warning: qtranxf_excludeUntranslatedPostComments(): Argument #2 ($q) must be passed by reference, value given in /home/pscgtkst/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *