Izvještaj o učešću na 34 Kongresu IFSM

U periodu od 17. do 21. septembra u Poljskoj je održan 34. Kongres IFMS (International Federation of Mountain Soldiers).

Kongres je održan u gradu Polanica-Zdroj na jugu Poljske. Učestvovalo je 80 predstavnika iz devet zemalja i to: Slovenije, Austrije, Švajcarske, Njemačke, SAD, Italije, Španije, Poljske i Crne Gore.

Crna Gora, odnosno Klub vojnih planinara „Kapetan“ je ove godine delegirao dva svoja predstavnika za učešće na Kongresu i to: Vladana Martića (Predsjednik Skupštine kluba) i Igora Ćirovića (Sekretar kluba).

Ceremonijal svečanog otvaranja 34. Kongresa IFMS je organizovan u gradu Klodzku. Kongres je otvorio Generalni sekretar IFMS-a  brigadni general Renato Đenoveze (ITA).

Tokom trajanja Kongresa, učesnici su bili u prilici da obiđu brojne znamenitosti na jugu Poljske kao što su: Tvrđava Klodzko, grad Vroclav sa svojim turističkim atrakcijama, Poljski dvor, Vambierzuce, Nova Ruda, nacistički podzemni grad Osovka, itd.

Što se tiče radnog dijela između ostalog je odlučeno da naredne godine zemlja domaćin 35. IFMS Kongresa bude Njemačka, a 2021. godine  Austrija.

Donešeno je niz odluka i zaključaka, a u najuži krug zaslužnih pojedinaca za dodjelu Sertifikata zahvalnosti IFMS svrstan je major Miladin Čogurić iz Kluba vojnih planinara Crne Gore „Kapetan“. Uz majora Čogurića najviše godišnje priznanje IFMS-a su dobila još četvorica istaknutih članova Internacionalne federacije vojnih planinara.

Igor Ćirović

Sekretar KVP CG „Kapetan“

 

                                                                                                                


Warning: qtranxf_excludeUntranslatedPostComments(): Argument #2 ($q) must be passed by reference, value given in /home/pscgtkst/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *