Gospođa Ingrid Hayek članica Prezidijuma Evropske planinarske asocijacije posjetila je Crnu Goru

Predsjednik Planinarskog Saveza Crne Gore dr Dragan Bulatović, sastao se, u četvrtak 21.juna 2018. godine, u Nikšiću, sa članicom Prezidiuma Evropske planinarske asocijacije – EUMA  gospođom Ingrid Hayek.  U dužem i srdačnom razgovoru razmijenili su mišljenja o aktuelnom trenutku evropskog planinarstva kao i o budućim planovima EUMA  kao krovne   asocijacija evropskih planinara.  EUMA  je formirana u Minhenu, u novembru 2017. ,od strane 25 planinarskih asocijacija, među kojima je i Crna Gora,  i  okuplja preko dva i po miliona članova.   Sagovornici su se složilili  da će ujedinjeni evropski planinari  lakše i efikasnije sarađivati sa Evropskim parlamentom, Evropskom komisijom i drugim institucijama Evropske unije  i tako snažnije uticati na donošenja odluka koje se tiču planina i zaštite planinske prirode. Takođe, EUMA će aktivno sarađivati sa Međunarodniom Planinarskom asocijacijom UIAA.

Predsjednik Bulatović je gošći iz Austrije bliže predstavio PSCG i izazove sa kojima se srijeće, a takođe je predložio neke od modela buduće saradnje između PSCG i EUMA. Gospođa Hayek nije skrivala oduševljenje prirodnim ljepotama Crne Gore i ljubaznošću lokalnih ljudi. Ona je došla u Crnu Goru u okviru  poslednje etape svog projekta  „Round Europe by bicycle“. Ovogodišnju etapu zahtjevne biciklističke rute je započela od Igumenice u Grčkoj, pa je preko Makedonije i Albanije stigla u Crnu Goru, odakle nastavlja dalje preko BiH, Hrvatske i Slovenije do Austrije i rodnog Insbruka.


Warning: qtranxf_excludeUntranslatedPostComments(): Argument #2 ($q) must be passed by reference, value given in /home/pscgtkst/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *