Generalna sjednica Balkanske planinarske unije BMU održana na Meteorima u Grčkoj

Ovogodišnja generalna sjednica Balkanske planinarske unije (BMU), održana je 16. septembra na Meteorima u Grčkoj.

Na sjednici je izabrano novo rukovodstvo koje će upravljati Balkanskom planinarskom unijom naredne četiri godine. Za predsjednika je izabran Dragoslav Gogić iz Srbije, dok su za članove Izvršnog odbora izabrani predsjednica Planinarskog saveza Crne Gore Tatjana Ivanović, Martin Šolar (Slovenija), Zoran Čitkusev (Makedonija), Ermin Lipović (Bosna i Hercegovina). Nadzorni odbor čine Viktor Antonovski (Makedonija), Ersan Bašar (Turska) i Teodor Tsavdaridis (Grčka).

 

Na samom početku sjednice, domaćin Teodor Tsavdaridis se riječima dobrodošlice obratio prisutnima, te je nakon toga prikazan video zapis, koji nas je podsjetio na plemeniti lik preminulog osnivača i dugogodišnjeg predsjednika BMU dr Jovice Ugrinovskog.

Sve prisutne pozdravio je predsjednik Evropske pješačke asocijacije Boris Mićić i poželio uspješan rad Skupštine.

Domaćin je prepustio riječ predsjedniku BMU Martinu Šolaru, koji je konstatovao postojanje kvoruma za održavanje sjednice, te se pristupilo usvajanju  Dnevnog reda i usvajanju izvještaja o aktivnostima koje su sprovedene u skladu sa planom aktivnosti BMU sa sjednice održane u Skoplju 2022. godine. Izvještaj o ekspediciji „Ararat 2022“, predstavio je predsjednik Turske planinarske federacije Ersan Bašar, dok je o Balkanskom prvenstvu BMUMOC 2022. koje je održano u Pokljuki u Sloveniji, govorio Martin Šolar. U nastavku je član Izvršnog odbora Evropske planinarske asocijacije (EUMA) Jan Bloudek, upoznao prisutne o novostima sa poslednje sjednice skupštine EUMA, održane početkom maja u Lidsu u Velikoj Britaniji.

Nakon izvještaja, pristupilo se glasanju za novo rukovodstvo BMU. Za predsjednika je izabran Dragoslav Gogić iz Srbije, dok su za članove Izvršnog odbora izabrani predsjednica Planinarskog saveza Crne Gore Tatjana Ivanović, Martin Šolar (Slovenija), Zoran Čitkusev (Makedonija), Ermin Lipović (Bosna i Hercegovina). Nadzorni odbor čine Viktor Antonovski (Makedonija), Ersan Bašar (Turska) i Teodor Tsavdaridis (Grčka).

Na predlog predsjednika Planinarskog saveza Hrvatske Darka Berljaka, usvojeni su datum i mjesto održavanja naredne sjednice Balkanske planinarske unije i to 10. maj 2023. godine u Paklenici u Hrvatskoj, kada Hrvatski planinarski savez obilježava 150 godina od svog osnivanja.

Sjednici Balkanske planinarske unije je prisustvovala tročlana delegacija Planinarskog saveza Crne Gore predsjednica PSCG Tatjana Ivanović i članovi Upravnog odbora Kokan Luboder i Dragutin Vujović-Šlagi.

 

 


Warning: qtranxf_excludeUntranslatedPostComments(): Argument #2 ($q) must be passed by reference, value given in /home/pscgtkst/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *