Dani planinara Srbije – Rudno 2021

„Dani planinara Srbije“ centralna planinarska manifestacija, takmičarskog i rekreativnog karaktera,  održana je u organizaciji PSK „Železničar“ iz Kraljeva i Planinarskog saveza Srbije od 11-13.juna u  selu Rudno (teritorija grada Kraljeva), u  Parku prirode Golija, na 1.100 metara nadmorske visine. Tokom manifestacije  su održane dvije akcije planinarenja i pješačenja, te državna prvenstva u planinarskoj orijentaciji i planinarskom trekingu. Pored toga organzovana je prezentacija speleoloških aktivnosti, prezentacija o visokogorstvu, i promocija knjige „Od ponora do Himalaja“ autora Žike Brankovića. U aktivnostima u okviru „Dana planinara“ učestvovalo je oko 1.000 planinara iz velikog broja društava i klubova. Za bezbijednost učesnika pobrinula se Gorska služba spasavanja Srbije.

Među gostima na ovoj manifestaciji su  bili  Ljubiša Aramanda predsjednik PS Republike Srpske, dr Dragan Bulatović predsjednik PS Crne Gore,  i članovi PK „Korab“ iz Skoplja. Tokom manifestacije oni su sa domaćinima razgovarali o unapređenju postojeće i modelima nove saradnje među savezima u regionu.

 


Warning: qtranxf_excludeUntranslatedPostComments(): Argument #2 ($q) must be passed by reference, value given in /home/pscgtkst/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *