Crnogorski planinari u posjeti kod predsjednika  Opštine Kolašin

bty

Predsjednik Opštine Kolašin Milosav Bato Bulatović primio je danas delegaciju crnogorskih planinara na čelu sa predsjednikom Planinarskog saveza dr Draganom Bulatovićem.  Pored  predsjednika Saveza u delegaciji su bili doajen crnogorskog planinarstva Miodrag Mijo Kovačević i predsjednici kolašinskih planinarskih klubova „Bjelasica“ i „Gorštak,“ Aco Popović i Zoran Bulatović. U dužem  prijateljskom razgovoru sagovornici su iskazali međusobno razumijevanje i izrazili želju za produbljivanjem i obogaćivanjem  saradnje na različitim poljima, od obostranog interesa.

Planinari su predsjedniku Bulatoviću poželjeli uspjeh u budućem radu na čelu gradske uprave, dok im je on, u svom izlaganju, odao priznanje za dosadašnje  napore i ostvarene rezultate, te obećao značajniju podršku  u narednom periodu. Kolašin sa okolnim planinama predstavlja omiljenu destinaciju za planinare jer posjetiocima pruža izvanredne mogućnosti za bavljenje svim vidovima planinarskih aktivnosti. Predano radeći  na promociji i popularizaciji planinarstva i zdravih stilova života crnogorski i kolašinski planinari  istovremeno daju doprinos proširivanju i obagaćivanju turističke ponude, te boljoj valorizaciji turističkih potencijala okolnih planina. Sada već tradicionalna Zimska avanturistička trka „Bjelasički maraton“, „Sinjavinski sektor“ (prelazak Sinjavine na skijama) i slične manifestacije, poput prošlogodišnjeg Planinskog festivala, značajno doprinose da se za Kolašin i njegove planine čuje daleko van granica naše zemlje. Pored Sinjavine i Bjelasice, koje već posjeduju solidnu planinarsku infrastrukturu, u narednom periodu veću pažnju treba posvetiti Maganiku i Moračkim planinama, kako bi se ovi „planinski biseri“ otvorili i približili što većem broju planinara i turista. U okviru ukupnog društvenog angažmana, planinari posebnu pažnju posvećuju razvoju ekološke svijesti i podsticanju na ekološko djelovanje naročito kod mladih. Na sastanku je, takođe, istaknuto da su kolašinski planinari  u prethodnom periodu nesebično učestvovali u brojnim akcijama gorskog spašavanja i tako pokazali da su nezaobilazni činilac za funkcionisanje efikasnog sistema zaštite i spašavanja. Zato je neophodno  iznaći modele da se dodatno unaprijedi saradnja sa lokalnom Službom zaštite i sagledati mogućnosti formiranja stanice GSS u Kolašinu, za šta bez sumnje postoje zavidni potencijali.

bty

 


Warning: qtranxf_excludeUntranslatedPostComments(): Argument #2 ($q) must be passed by reference, value given in /home/pscgtkst/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *