Crnogorska zastava na Mont Everestu

 Crnogorska zastava na Mont Everestu
Trojica iskusnih alpinista, članovi Planinarskog saveza Crne Gore, osvojili su Mont Everest- Himalaji, najveći vrh na planeti, 23. maja 2010. godine. Uspješan uspon na Mont Everest ( 8848mnv.) izvršili su: Đorđije Vujičić, Dragutin Vujović i Marko Blečić, članovi PSK „Javorak“ iz Nikšića. Želimo da istaknemo da su velika volja, hrabrost i upornost naše alpiniste doveli na sam vrh svijeta. Višegodišnje pripreme, pokušaji i podrška koju su permanentno dobijali urodili su visokim postignućem. Alpinisti Vujičić, Vujović i Blečić potiču iz poznatog planinarskog kluba „Javorak“, čiji su planinari, spasioci i alpinisti uvjek bili poznati u Crnoj Gori i širem međunarodnom okruženju.
Planinarski savez Crne Gore upućuje našim alpinistima, koji se spuštaju ka baznom logoru, iskrene čestitke, zahvalnost, i najbolje zelje za sprećan povratak u domovinu.
Planinarski savez Crne Gore upućuje, ovom prilikom, iskrenu zahvalnost Ministarstvu sporta Vlade Crne Gore, Crnogorskom olimpijskom komitetu, Ministarstvu inostranih poslova Vlade Crne Gore, opštini Nikšić, kao i drugim pirivrednim subjektima u Crnoj Gori za finansijsku i svaku drugu podršku i pomoc tokom organizacije ovog istorijskog uspona na Mont Everest.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

%d bloggers like this: