Buće peti put među vrhovima Orjena

U nedelju, 11. avgusta održaće se bućarsko prvenstvo „Orjensko sedlo 2019“, koje ovom prilikom slavi i mali jubilej: 5 godina postojanja. To je prilika da se na bućarskom zogu na najvećoj nadmorskoj visini u Crnoj Gori (1600 m) okupe ne samo uigrane bućarske ekipe, već svi oni kojima su na srcu buće kao dio kulturne tradicije ovog kraja. Ujedno, dobrodošla je i publika kao neizostavni dio štimunga bućanja. Osim bućarskog prvenstva, tu je po prvi put atraktivna disciplina gađanje buće na velike daljine, kao i organizovani obilazak prirodnih i istorijskih zanimljivosti okruženja. Nakon zajedničkog ručka upriličiće se i dodjela diploma, odnosno učesničkih zahvalnica.

Park prirode „Orjen“, a naročito njegovi viši dijelovi, kakvo je i Orjensko sedlo, pruža u ovim ljetnim mjesecima idealne mikro-klimatske uslove za aktivnosti na otvorenom. Uživanje u hladu šume munike, atraktivni okolni vidikovci i sportsko druženje u prirodi, razlozi su zbog čega je ovaj događaj svake godine sve posjećeniji.

Organizator i domaćin događaja je planinarski klub „Subra“, tehnički organizator Bućarski klub „Val“, a sve u saradnji sa Agencijom za razvoj i zaštitu Orjena, Sekretarijatom za društvene djelatnosti i sport i Turističkom organizacijom Herceg Novi. U toku je i prikupljanje sponzorstava.

PROGRAM:

09h: okupljanje na Orjenskom sedlu, izvlačenje parova

10h: početak bućarskog prvenstva kao i pojedinačnog

takmičenja u gađanju buće na velike daljine

Oko 12h: finale bućarskog prvenstva

Oko 13h: zajednički ručak u pl domu „Orjen sedlo“

Oko 14h: obilazak „Ćesarevog puta“, ili vrha Kosmaš (1720m)

Oko 15h: svečana dodjela prelazne „Gorske buće“,

diploma i zahvalnica

Učešće, odnosno prisustvo događaju je besplatno, a na sopstvenu odgovornost, za maloljetne na odgovornost roditelja (staratelja). Dolazak i povratak su u sopstvenoj režiji.

Telefon / viber za prijave bućarskih ekipa: 069 366 173

Telefon / viber za ostale info: 069 360 803 (do petka)


Warning: qtranxf_excludeUntranslatedPostComments(): Argument #2 ($q) must be passed by reference, value given in /home/pscgtkst/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *