BUĆARI OD BUDVE DO PELJEŠCA TAKMIČILI SE NA ORJENSKOM SEDLU

Protekle nedelje održano je, u odličnoj atmosferi, četvrto revijalno prvenstvo u bućanju „Orjensko sedlo 2018“. Na zogu na najvećoj nadmorskoj visini u Crnoj Gori takmičilo se 11 ekipa iz sve tri bokeljske opštine, kao i iz Budve, te Pelješca, čime je ovo, po lokaciji neobično nadmetanje, dobilo regionalni karakter.

Prvenstvo se odvijalo na 1600 m visokom planinskom prevoju, na prijatnih 19 stepeni C, s pogledom na morsku pučinu i ujedno, na najveći dio unutrašnjosti Crne Gore. Na omanjem zogu, ograđenom suvomeđom i rađenim za dosta drugačiji, tradicionalni način bućanja, najbolje se snašla ekipa BK „Val“, pa će u narednih godinu dana njihove vitrine krasiti jedinstveni pehar: prelazna „Gorska buća“. Drugoplasirana je bila ekipa BK „Maine“, dok se za treće mjesto izborila ekipa BK „Slovenska plaža“. Duel „Vala“ i „Maina“ je repriza njihovog susreta na nedavno završenom Prvenstvu Crne Gore, ali na Orjenu sa obrnutim rezultatom. Najboljima su uručene diplome, dok su ostale ekipe, BK, „Meljine“, „Jadran“, „Kalimanjac“, „Palma“, „Trpanj“, „Bahus“, „Bijela“ i „Mladost“, dobile učesničke zahvalnice. Valja istaći da su na Orjenskom sedlu bili prisutni i Dejan Maslovar, predsjednik Bućarskog saveza Crne Gore, kao i Vladimir Gojković, selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore, ali i pasionirani bućar, član „Vala“.

Bućanje je na Orjenskom sedlu i ovog puta bilo samo dio priče. Drugi dio pripada druženju, guštanju u okruženju, ali u njegovim ukusima. Primorci su, osim pelješkog domaćeg vina, oprobali u jami sniježnici spremljeni „gorski sladoled“ sa šumskim plodovima, a u planinarskom domu ih je čekala i bogato spremljena trpeza. Sve ovo ostvareno je entuzijazmom, ali i dobrom razumijevanju hercegnovskih privrednika, kao i samog grada. Organizatori revijalnog prvenstva bili su PK „Subra“, kao domaćin i BK „Val“ kao tehnički organizator, a u saradnji sa Agencijom za razvoj i zaštitu Orjena, Turističkom organizacijom Herceg Novi i Sekretarijatom za društvene djelatnosti i sport. Održavanje događaja na kojem su sam dolazak i povratak pravi organizacioni izazov, pomogli su: Doo Krušo, apartmani „Savina“, kafana „Ruža Vjetrova“, plaža „Bojanović“ konoba Gušti i plažni bar „Bistro more“.


Warning: qtranxf_excludeUntranslatedPostComments(): Argument #2 ($q) must be passed by reference, value given in /home/pscgtkst/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *