5th GRAWE Winter Adventure Race – Trijumfovao Lazar Badanjac

bty

U subotu, 02. marta.2019. je u organizaciji Planinarskog  kluba “Visokogorci Crne Gore”, održana peta Zimska avanturistička trka “5th Grawe Winter Adventure Race – Bjelasički maraton 2019”, u kategorijama turno skije i krplje. Cilj manifestacije je promocija i popularizacija  zimskih ekstremnih sportova, kao i obogaćivanje zimske turističke ponude na jednoj od najljepših crnogorskih planina. Po lijepom vremenu na stazi dužine 17 km, sa 5 kontrolnih tačaka,  takmičilo se, u tri discipline, 76 učesnika iz Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Ukrajine.

Prije starta trke, učesnicima su se obratili predsjednik Opštine Kolašin Milosav Bato Bulatović, predsjednik Visokogoraca Milan Radović i predsjednik Planinarskog saveza Crne Gore prof. dr Dragan Bulatović, koji ih je upoznao sa stazom.

 

Trka je startovala u 9 sati  i 30 min sa  novog Ski centra Kolašin 1600. Sa starta su se takmičari  uputili prema katunu  Slađevac i dalje preko Kordelja i prevoja Jagančar nastavili prema bjelasičkom vrhu Troglava 2072 m i dalje do prevoja ispod i Zekove Glave 2117m. Staza ih je dalje vodila do Raskrsnice a onda prema Klisuri i nazad kroz šumu do Skijališta.

U disciplini krplje, kategorija žene pobijedila je Miluša Bošković ,Triatlon klub Kotor sa vremenom 2 sata 52 minuta i 3 sakunde. Drugoplasirana je bila Rakonjac Gordana  iz BP. dok je treće mjesto zauzela Vera Lalatović iz PG.

U disciplini krplje, kategorija muškarci pobijedio je Miloš Bodiroga iz PK Vučji zub iz Trebinja sa vremenom 2  sata  22 minuta i 52 sakundi. Drugoplasirani  je bio Slavko  Lukovac iz Kl dok je treće mjesto zauzeo Branislav Baltić iz MK.

U porodičnoj trci, zapravo šetnji do vrha Troglava, sa dvadesetak učesnika, najmasovnija porodica su bili Bulatovići Višnja, Ivo i Dragan.

U skladu sa tradicijom,  proglašenje pobjednika i uručenje pehara, medalja i vrijednih nagrada obavljeno je u kultnom kolašinskom restoranu „Planinar“.  Ceremoniji su prisustvovali predsjednik SO Kolašin Milan Đukić, predsjednik Opštine Milosav Bato Bulatović, predsjednik PSCG Dragan Bulatović, kao i planinarski veterani Gojko Vlahović i Mijo Kovačević, kojima su uručene posebne Zahvalnice. Program je vodila Ivana Šuković, a za dobru atmosferu se pobrinuo kolašinski bend Rudolf.

Čestitamo PK „Visokogorci Crne Gore“ na sjajnoj organizaciji i zahvaljujemo se sponzorima i prijateljima manifestacije: GRAWE Osiguranje, Ministarstvo sporta, Opština Kolašin, Lokalna turistička organizacija Kolašin, Skijališta Crne Gore, Lokalna turistička organizacija Bijelo Polje, Crveni krst Kolašin, Aquapark Budva, Turistička agencija EcoTours Kolašin, Dizajn studio Radna soba, NVO Natura, Društvo prijatelja Kolašina, Apartmani LUX i Apartmani Mirović.

dav


Warning: qtranxf_excludeUntranslatedPostComments(): Argument #2 ($q) must be passed by reference, value given in /home/pscgtkst/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *