21. susreti planinara Balkana održani su u Tršču u Hrvatskoj

bty

Proteklog vikenda su, u gradiću Tršče u Gorskom Kotaru (Hrvatska), održani 21. susreti planinarskih klubova i društava zemalja Balkana. Više od 180 planinara, članova 14 planinarskih društava i klubova iz sedam zemalja, učestvovalo je na ovim susretima. Iz Slovenije su stigli planinari iz Novog Mesta i Postojne, Bosnu i Hercegovinu predstavljali su  planinari iz Zenice, Tuzle i Bugojna, Makedonci su došli iz Negotina i Gevgelije, iz Srbije su bili predstavnici “Pobede” i “Železničara”, dok su iz Bugarske  stigla čak četiri društva – Samokov, Etropele, Triglav i Sofija. Planinari su bili smješteni u planinarskoj kući “Frbežari” i u privatnom smještaju  u blizini. Uspješan organizator i dobar domaćin bilo je Planinarsko društvo “Kamenjak” iz Rijeke, na čelu sa predsjednikom Borisom Kulićem.

Učesnici susreta su, u subotu 9.juna, mogli uživati u jednoj od dvije ponuđene ture u prelijepom ambijentu Nacionalnog parka Risnjak. Najviše njih se, po lijepom vremenu, uputilo na  planinarski uspon kroz Lazac na  najviši vrh Gorskog Kotara – Risnjak 1528 m, a  manji dio prema obližnjoj planini Rudnik i Sokolanskoj stijeni. Neskriveno oduševljenje, prirodom Gorskog Kotara i dobrom organizacijom izleta, planinari su iskazali na svečanoj večeri, a nakon toga i na  zabavi uz muziku uživo, koja je upriličena  u poznatom objektu “Brvnara” kraj skijališta Rudnik. U nedjelju 10. juna je organizovan obilazak izvora rijeke Kupe.

Crnu Goru na  Susretima  balkanskih planinarskih klubova već godinama vrlo uspješno  predstavlja PK “Gorica” iz Podgorice. Ovoga puta susretima je  prisustvovalo 19 crnogorskih planinara, a među njima i predsjednik PSCG  dr Dragan Bulatović. On se u kratkom obraćanju zahvalio domaćinima, pozdravio sve prisutne planinare i pozvao ih da posjete Crnu Goru i naše planine.

Učešće crnogorskih planinara na ovim susretima podržalo je Ministarstvo sporta.

 

 

 

 


Warning: qtranxf_excludeUntranslatedPostComments(): Argument #2 ($q) must be passed by reference, value given in /home/pscgtkst/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *