20. Jubilarni memorijalni skup Dušan Bulatović Džambas

Jubilarni 20. memorijalni skup „Dušan Bulatović Džambas“, održaće se na Bjelasici u podnožju vrha Mučnice u istoimenom planinarskom domu, od  19.06. do 21.06.2020 god. Najavljen je dolazak planinara iz raznih krajeva EX Yugoslavije, kao i crnogorskih i lokalnih planinara.

Plan i program:

Petak: Od ranih jutarnjih sati, dom će biti otvoren za sve goste. U 20 časova planirana je večera. Preporučujemo da se u petak veče ode na spavanje najkasnije do 23:30 (slobodna volja), jer je budjenje planirano u 3 sata poslije ponoći i polazak u subotu u 3:45 h na uspon do obližnjeg vrha Mučnice 1809m, gdje će se uz logorsku vatru i tursku kafu čekati svitanje. Sa prvim zracima sunca, polazi se prema vrhu Turjak 2121 m, a zatim slijedi obilazak vrh Ogorela Glava 1918 m i preko Bjelogrivca 1970 m i Žarskog katuna, povratak u planinarski dom. Ručak je planiran po povratku planinara, a na meniju će biti čuveni „Mićov pasulj“! Popodnevni časovi su predvidjeni za odmaranje, slobodne aktivnosti i druženje u domu. U večernjim časovima planirano je druženje uz logorsku vatru i muziku, kao i recitatorsko veče.

Nedjelja: Ustajanje oko 6:30 h. Doručak u 7:00 h. Poslije doručka postoje dvije opcije: Jedna je da ostanete u domu, i da oko 9:00h podjete do Krckove česme i odate počast čuvenim planinarima „Brskova“ Vuji i Krcku, uz pratnju vodiča. Druga opcija je za sve spremne planinare i one koji žele da upoznaju sasvim drugačiju stazu od bilo koje na cijeloj Bjelasici – sopstvenim ili organizovanim prevozom, dođu do Biogradskog jezera (ulaz u NP biće gratis za sve učesnike ture). Planinari će se kretati širokim makadamskim putem kroz Nacionalni park Biogradska Gora, prema katunu Laništa, pored Mrdovih koliba do Ćirovića krša, gdje će se napraviti duža pauza (20 min). Ćirovića krš je prelijepi prirodni vidikovac, mjesto fenomenalno za fotografiju i pogodno za odmor jer slijede „neugodne“ Jarčeve strane. Poslije Jarčevih strana, grebenom ide se do katuna Platna, a nedugo zatim se izlazi na Razvršje 2033 m, ujedno i jedan od najljepših vrhova na Bjelasici. Uslijediće odmor i uživanje na samom vrhu. Poslije pauze, preko katuna Lalevića Dolovi, prečicama silazi se na Biogradsko jezero, gdje će biti pripremljen roštilj. Planinarima koji ce doći iz susjedih država, bice ponudjeno da u nedjelju veče zbog umora, ostanu u jednom od obližnjih „etno sela“ po simboličnoj cijeni ili gratis u planinarskom domu Džambas.

Dobrodošli su svi poštovaoci djela Dušana Bulatovića Džambasa, svi prijatelji „kluba“, planinari i ostali dobri ljudi.

Više informacija na broj 067/881 111

Rukovodstvo PK „Dušan Bulatović Džambas“


Warning: qtranxf_excludeUntranslatedPostComments(): Argument #2 ($q) must be passed by reference, value given in /home/pscgtkst/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *