DRUGI DIO LJETNJEG ALPINISTIČKOG TEČAJA ODRŽAN JE NA ROMANIJI 12-14.10.2018.

sdr

 

 

 

 

U skladu sa Programom rada i Kalendarom aktivnosti PSCG i Sporazumom o saradnji između Planinarskog saveza Crne Gore i Planinarskog saveza Republike Srpske realizovan je zajednički  ljetnji Alpinistički tečaj na Romaniji.

Na Romaniji je od 17-20. avgusta 2018. održan prvi dio  početnog ljetnjeg alpinističkg tečaja u organizaciji Planinarskog saveza Republike Srpske, domaćin je bilo PD „Romanija“ Pale. Tečaj je održan u planinarskom domu Stajna i na prirodnoj stijeni poligona u Rogoušićima. Na kampu su sudjelovali članovi PS Republike Srpske i PSCG.

Glavni instruktor na kampu je bio Slobodan Žarković iz PS Srbije, dok su u timu bili i Milan Radović iz PSCG i dr Vladimir Miletić iz PSS. Polaznici tečaja iz Crne Gore bili su Tanja Pavličić i Slobodan Cmiljanić. Takođe tečaju su prisustvovali predsjednik PSCG dr Bulatović i potpredsjednik PSRS Radoje Vojvodić. Tečajce je posjetila i Ministarka za porodicu omladinu i sport Republike Srpske  dr Jasmina Davidović. Tokom posjete, ona je izrazila zadovoljstvo i podršku ovakvom vidu povezivanja i saradnje među planinarskim organizacijama, a   tečajcima poželjela uspjeh u radu.

Drugi dio tečaja održan je od 12-14.oktobra 2018. godine na njemu je pored gore navedenih članova PSCG učestvovala i Jalena Radović. Učesnici tečaja su dobili sertifikate o završenom tečaju.

Tečaj na Romaniji predstavlja prvi korak u konkretizaciji Sporazuma o saradnju  koji je potpisan u Podgorici  30. avgusta 2017. godine između Planinarskog saveza Crne Gore i Planinarskog saveza Republike Srpske. Sporazum je potpisan saglasno zajedničkom interesu i neophodnosti  uspostavljanja i jačanja međusobne saradnje, uz odlučnost da se razvojem kontakata i saradnje u oblastima obuhvaćenim sporazumom doprinese daljem razvoju  i unapređenju planinarstva u Crnoj Gori i Republici Srpskoj. U posebnom fokusu sporazuma je zajednička edukacija, obuka i stručno usavršavanje kadrova u planinarstvu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

%d bloggers like this: