19. Memorijal Vasojevićkog Koma Vera Vincek i Pavle Milošević

U subotu, 07. avgusta 2021. godine, na katunu Štavna, održan je 19. memorijal Vasojevićkog Koma “Vera Vincek i Pavle Milošević”. Organizator jednog od najposjećenijih crnogorskih planinarskih pohoda je bio PSK “Kom”, uz podršku PSCG i SRD “Pivara Trebjesa”. Ovaj tradicionalan memorijalni skup je na Štavni okupio oko 700 posjetilaca.

Pozdravni govor su održali Radovan Đeković, predsjednik planinarskog kluba “Kom” i Hafiz Muratović predsjednik planinarskog kluba “Montenegro tim”. Prema vrhu, jedne od najimpresivnijih crnogorskih planina, uputilo oko 250 učesnika, u pratnji iskusnih planinskih vodiča. Kolonu planinara na usponu na vrh Vasojevićkog Koma, su predvodili Tatjana Ivanović-sekretarka Saveza, Zuvdija Barjaktarović i Radovan Đeković, dok se na začelju kolone nalazio Hafiz Muratović.   Na vrhu je uslijedila je duža pauza za okrepljenje, fotografisanje i uživanje u  jedinstvenim pogledima koji se sa Komova pružaju na okolne planine, a nakon toga silazak prema katunu Štavna. Organizator je za sve učesnike obezbijedio ručak i osvježenje.


Warning: qtranxf_excludeUntranslatedPostComments(): Argument #2 ($q) must be passed by reference, value given in /home/pscgtkst/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *